RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Orban, despre mască: Oamenii nu s-au născut cu cravata la gât sau purtând pantofi cu toc cui

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că oamenii trebuie să se obișnuiască să se apare de virus, chiar și purtând masca. Pentru că mulți s-au plâns că e greu, Orban a spus că omul nu s-a născut cu cravata la gât sau cu pantofi cu toc cui, dar cu toate acestea, s-a adaptat.

Premierul a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că dacă oamenii vor fi corecți și se apără de virus, viața va fi mai normală și economia va fi mai puțin afectată.

„Nu cred că noi restricții trebuie impuse, dimpotrivă, trebuie o permanentă acțiune de dialog, de informare, astfel încât oamenii să înțeleagă că ei sunt cei care trebuie să se protejeze și mai ales să îi protejeze și pe cei din jur”, a spus Orban, citat de Mediafax.

Premierul a mai spus că s-ar bucura să se găsească cât mai curând un vaccin, dar până când acest lucru se va întâmpla, va trebui ca oamenii să poarte mască, să se dezinfecteze, să se spele pe mâini mai des, să renunțe la gesturile de prietenie și de afecțiune față de cei apropiați.

  

În privința purtării măștii, premierul Ludovic Orban a făcut și niște comparații legate de adaptabilitate.

„Cred că omul nu s-a născut cu cravata la gât, de exemplu. Cu toate acestea, ne-am obișnuit cu cravata la gât. Omul nu s-a născut încălțat, cu toate acestea mă uit și acum pe gazon la pantoful cu toc cui. Omul s-a obișnuit cu astfel de lucruri și cred că adaptabilitatea noastră e cea care trebuie să genereze resortul de evoluție și de mișcare într-o direcție care mi se pare firească și normală”, a mai spus Orban.

digi24

Related posts

278 doze de vaccin Pfizer și Moderna distribuite astăzi la Pașcani și Târgu Frumos

Oana Cordoneanu

Număr foarte mare de cazuri noi la Iaşi în ciuda numărului mic de teste

Redacția

Fetiţă de şase luni aproape asfixiată: se juca cu o pungă

Redacția
Încarcă...