RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Oficial. Salariul minim în construcții și agricultură, mărit de Guvern. La cât ajunge noul venit

Guvernul a aprobat, în ședința de marți, ordonanța privind stabilirea salariului de bază minim brut în construcții, sectorul agricol și industria alimentară, așa cum a convenit cu partenerii sociali.

De la 1 ianuarie ar trebui să aibă loc noi măriri FOTO Arivă

De la 1 ianuarie ar trebui să aibă loc noi măriri FOTO Arivă

Actul normativ stabilește noile valori ale salariului minim care se vor aplica începând cu veniturile aferente lunii noiembrie. În sectorul construcțiilor, salariul minim brut va fi de 4.582 de lei, iar în domeniul agricol și în industria alimentară salariul minim brut va fi 3.436 de lei.

  

Aceste valori au fost stabilite de Guvern prin consultări cu sindicatele și patronatele, în cadrul Consiliului Național Tripartit și pentru Dialog Social.

În prezent, salariul minim brut în construcții este de 4.000 de lei, iar în sectorul agricol și industria alimentară este de 3.000 de lei.

De majorarea salariului minim brut în domeniul construcțiilor vor beneficia 423.110 salariați, iar în sectorul agricol și industria alimentară 168.000 de salariați, potrivit estimărilor.

De la 1 octombrie 2023, salariul minim brut pe ţară a crescut la 3.300 de lei pe lună. Asta înseamnă un salariu minim net de 2.079 de lei, creșterea fiind de 181 de lei față de septembrie 2023.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Noi beneficii. Angajații din primării vor avea transportul decontat

Redacția

MAE le recomandă insistent cetățenilor români să evite călătoriile neesențiale în Federația Rusă, iar celor care se află acolo să revină cât mai curând în țară

Redacția

CCR a admis, parţial, sesizările privind Codul Comunicaţiilor. Judecători: Lipsa unor garanţii deschide posibilitatea unor abuzuri în stocarea datelor

Redacția
Încarcă...