RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Oferta facultăţilor pentru viitorii studenţi din Paşcani

Universităţile din Moldova au început să-şi prezinte programele de studii în cadrul liceelor din Paşcani.  Cei vizaţi sunt elevii din clasele a XII-a care se pregătesc anul acesta să susţină examenul de bacalaureat. Cum imediat după urmează înscrierile la facultăţi,  ei trebuie să fie bine informaţi, pentru a face alegerea corectă.

Astăzi, tinerii de la Liceul Teoretic “Miron Costin” au primit vizita a două cadre didactice din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare, Suceava. Ancuţa Prisacaru, şef lucrări doctor inginer în cadrul Facultăţii de Inginerie Alimentară a prezentat elevilor oferta academică pentru anul curent.

“Suntem în Paşcani pentru a promova oferta academică pentru anul 2016, cu privire la studiile de licenţă din cadrul facultăţii noastre. Avem trei programe de studii pe o durată de patru ani. Practic, viitorii noştri studenţi învaţă cum se obţine un produs alimentar, caracteristicile pe care trebuie să le aibă, dar şi impactul deşeurilor asupra mediului înconjurător. De asemenea fac şi o parte legislativă cu actele şi normativele în vigoare cu privire la industria alimentară”, a declaratAncuţa Prisacaru, cadru didactic la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare Suceava.

  

Cadrul didactic a menţionat, totodată, beneficiile de care vor avea parte cei care optează pentru cursurile acestei facultăţi. Este vorba despre locuri în cămin, mese la cantina din centru campusului, burse de studii şi mobilităţi Erasmus. Pentru petrecerea timpului liber sunt puse la dispoziţie un bazin de înot, o sală de fitness şi un teren de fotbal acoperit.

“Studenţii noştri beneficiază de locuri în cămin, burse de studii şi mobilităţi Erasmus. În afară de acestea, vor avea masă la cantina din centrul campusului, un bazin de înot, sala de fitness, aerobic, teren de fotbal acoperit, burse de studii şi de merit, pentru cei care au medii foarte bune. Ca şi pondere de intrare, se face selecţie de dosare şi criteriile sunt 50% media de la bac, şi 50% următoarea notă la una din probele la care elevii dau examen scris”, a mai adăugat acesta.

Tot astăzi a poposit în Paşcani caravana FEAA Iaşi care a susţinut prezentări în faţa elevilor de la “Miron Costin”, dar şi la Colegiul “Mihail Sadoveanu”. 

Related posts

Ministerul Educației renunță: Părinții nu vor mai da declarație pe propria răspundere. Anunțul, făcut de Monica Anisie

Redacția

Doar jumătate din proiectele pentru prevenirea violenţei în şcoli, finanţate de minister au primit bani  în judetul Iași. Pe zona Pascani, un singur proiect finanțat

Redacția

Profesor din Pașcani, care predă Școala Gimnazială Sirețel, selectat în programul Teach for Romania

Redacția
Încarcă...