RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Contractele încheiate de ApaVital cu cetățenii sunt nule! Vezi de ce! (Doc)

ApaVital sfidează din nou cetățenii și aleșii locali. Reprezentanții instituției au încălcat contractul de furnizare a apei și prestare al serviciului de canalizare, ce trebuia încheiat cu cetățenii într-o anumită formă. 

Mai exact, toate clauzele favorabile reprezentanților de scară, au fost înlocuite în contract de cei de la ApaVital în mod abuziv.

Prin hotărârea numărul 90 aprobată de Consiliul Local, s-a adoptat, așa cum pevede în mod expres legea, contractul de furnizare și prestare a serviciului de apă-canal. Articolul 31, din capitolul „alte clauze” apare într-o formă diferită în hotărârea dată de aleșii locali, față de contractele încheiate de operator cu cetățenii de la bloc.

  

Toate acestea în contextul în care hotărârea prevede că actul aprobat are caracter obligatoriu atât pentru operatorul de ApăCanal cât și pentru populație:„modelul contractului de furnizare/prestare a serviciului de alimentare și de canalizare devine obligatorie pentru operatorul regional SC ApaVital SA Iași și utilizatorii din municipiul Pașcani”, se arată la articolul 2 al hotărârii.

Advertisements

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Astfel, dacă aleșii locali au decis ca durata de valabilitate a contractului să fie de 12 luni și că reprezentantul de scară nu răspunde material în fața operatorului, contractul pus în aplicare de ApaVital cu utilizatorii este încheiat pe perioadă nedeterminată, iar semnatarul răspunde în conformitate cu prevederile legale față de neplata facturilor.

Mai mult, în contractul aprobat de consilieri, operatorul se angajează să recupereze datoriile de la rău platnici de pe scară, iar acum acest lucru cade în sarcina semnatarului contractului conform înțelegerii parafate cu ApaVital.

Cum legea obligă ca operatorul să utilizeze doar contractele în forma aprobată de unitățile administrative pe raza cărora operează, rezultă că cele care nu îndeplinesc forma și conținutul avizat de aleșii locali sunt nule de drept.

Menționăm că forma contractului adoptată de consilierii locali pe 30 iunie 2015 a fost înaintată tocmai de operatorul ApaVital, astfel că modificarea acesteia ulterior, denotă din nou reaua credință a operatorului în relația cu pășcănenii.

Advertisements

Click aici pentru doc

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Ce este praful alb din zona eurocontainerelor din cartiere? Iată explicațiile!

Marius Parteni

Imagini de la locul intervenției ApaVital, filmate de Actualitatea TV (FOTO/VIDEO)

Marius Parteni

Spitalul CF Pașcani nu are căldură din cauza unor lucrări de reabilitare termică care se execută în prag de iarnă

Marius Parteni
Încarcă...