RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Oferta Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și a companiei Deichmann, prezentată la Bursa locurilor de muncă

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, desfășurată astăzi la Casa Municipală de Cultură „Mihail Sadoveanu” a fost luată cu asalt de sute de oameni. Tineri și adulți, absolvenți de școală profesională, de liceu sau de facultate au consultat ofertele agenților economici prezenți la eveniment, care nu au fost deloc puține.

 

  

În premieră, printre angajatori s-au aflat și reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași, care recrutează candidați pentru locurile scoase la concurs, de MAI pentru luna ianuarie a anului 2018.

Ei au prezentat oferta educațională a Școlilor Militare „Petru Rareș” din Fălticeni și „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgășani.„Suntem reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și am venit pentru a prezenta oferta școlară care presupune 700 de locuri pentru absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat și pentru persoanele cu limită de vârstă de maxim 27 de ani care se pot înscrie pentru a urma o carieră în acest domeniu”, a spus sublocotenent Gheorghe Sănduleasca, comandant de pluton în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Participanții au luat la rând standurile angajatorilor, însă cei mai mulți s-au arătat interesați de oferta Companiei Deichmann, care urmează să deschidă un magazin în Pașcani, la sfârșitul lunii noiembrie.„La sfârșitul lunii noiembrie vom deschide un nou magazin Deichmann și în Pașcani. Știu că suntem așteptați de foarte mult timp și aici și încercăm să creem o echipă bună, motivată și care să vrea să lucreze într-o companie multinațională de succes în România”, a precizat Gabi Vulpe, manager de zonă la Deichmann.

La fel de întrebată a fost și o firmă de transport din Iași care caută șoferi de tir cărora le oferă salarii de 1.800 de euro. Și la firmele de confecții a fost aglomerație.

 „Avem o experienţă de peste trei ani în domeniul recrutărilor de şoferi. Căutăm şoferi pentru comunitate, pe Spania şi le oferim un salariu foarte bun pentru piaţa actuală, în jur de 1800 euro. Căutăm persoane dornice de muncă. Oferim circa 15-20 de posturi”, a spus Răzvan Balancă, șeful de birou de la Grupo AV Iași.

„Reprezint firma Lidia Mode Collection și caut confecționeri, la călcat eventual sau la croit, depinde ce personal va fi dispus să lucreze”, a spus Lidia Mătășel, reprezentantul Lidia Mode Collection.

Unii participanți s-au arătat mulțumiți de forța de muncă de la bursă și și-au depus CV-urile, în timp ce alții nu au găsit un loc de muncă pe măsura pregătirii lor.

„Am depus proiectul la Rompak pentru un post de ambalator. Eu sunt de țară și cunt învățată cu munca, sper să am noroc”, a spus Carmen Mironov.

„Pentru mine nu sunt mulțumită deoarece în cadrul sanitar nu este nici un loc disponibil, dar, din păcate nu este nici măcar o ofertă nimic. Caut doar pe ce am terminat”, a precizat Paula Atănăsoaie.

Menționăm că la eveniment au fost prezenți 33 de agenți economici are le-au oferit șomerilor un număr de 416 locuri de muncă. La final, dintre cei 350 de participanți, 136 au fost selectați în vederea încadrării, iar șase au obținut un contract de muncă.{jcomments off}

 

 

Related posts

E LEGE: Statul îți DĂ BANI ca să-ți CUMPERI MAȘINĂ!

Redacția

Zeci de tineri la ștrandul municipal. Cursuri de înot pentru cei interesați

Marius Parteni

Bill Gates e disperat: unele creiere sunt atât de mici, că nici nu încap microcipurile în ele!

Redacția
Încarcă...