RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Odobescu: Pachetele de sancţiuni pentru Rusia funcţionează

Pachetele de sancţiuni pentru Rusia funcţionează, deşi există încă dificultăți date de eludarea sancțiunilor de către anumite state, susține ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu.

Ministrul a subliniat existența unor dificultăți privind sancțiunile FOTO Mediafax

Ministrul a subliniat existența unor dificultăți privind sancțiunile FOTO Mediafax

Şefa diplomaţiei române a participat, la Bruxelles, la reuniunea informală a miniştrilor Afacerilor Externe din UE (Gymnich), unde au fost abordate teme precum al treisprezecelea pachet de sancţiuni pentru Rusia şi tema unui eventual calendar “cât mai clar” privind aderarea Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană, relatează Agerpres.

  

„Pachetele de sancţiuni pentru Rusia funcţionează. Evident că mai sunt dificultăţi date de eludarea sancţiunilor de către anumite state şi unul din punctele de discuţie de astăzi a fost cum putem să lucrăm mai bine, inclusiv cu partenerii americani, dar şi noi ca state membre, să evităm această eludare a sancţiunilor. Vom continua discuţiile în acest sens, având un reprezentant special dedicat abordării acestui subiect şi, de asemenea, cum să fim mai eficienţi în ceea ce priveşte sancţiunile următoare, care să aibă legătură cu domeniile critice, care finanţează industria de război“, a explicat ministrul Odobescu, potrivit sursei citate.

Luminița Odobescu a mai subliniat că situaţia din Ucraina rămâne o temă prioritară pe agenda europeană pentru că este extrem de important să continuăm sprijinul pentru Ucraina.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO Nicolae Stanciu, gol spectaculos pentru Slavia Praga

Redacția

Rafila vrea sa candideze la alegerile europarlamentare. Cine mai e pe lista scurtă

Redacția

Recep Erdogan și-a învins la mare diferență principalii adversari încă din primul tur, în scrutinele din 2014 și 2018/ Cum vor arăta scorurile finale la prezidențialele din 2023, cu Erdogan pentru prima dată în turul doi? (analiză)

Redacția
Încarcă...