NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Oamenii prezenți la dezbaterea pe marginea strategiei de dezvoltare, nemulțumiți de modul cum a fost întocmită (VIDEO)

 Peste 60 de locuitori ai municipiului s-au întrunit astăzi în Sala Multifuncțională a Primăriei Pașcani pentru a lua parte la dezbaterea pe marginea proiectului de dezvoltare a municipiului pe viitorii ani. 

O parte dintre aceștia au luat cuvânt pentru a aduce îmbunătățiri actualei forme.  Strategia trebuie completată de pășcăneni și de instituții publice, a fost mesajul primarului Dumitru Pantazi.

Radu Cuceanu, cel care a prezentat proiectul a fost chestionat de mai mulți cetățeni în ceea ce privește elementele greșite ce se regăsesc în proiectul prezentat. Pe un videoproiector au rulat șase secțiuni importante vizate în proiect, dar existau multe discrepanțe între ceea ce au promis și realitatea actuală.

  

Viorel Vântu a comentat pertinent pe marginea elaborării procesului de strategie ironizând greșelile gramaticale regăsite pe tot parcursul proiectului:Îmi puteți traduce un anumit cuvânt pe care nu îl găsesc în dex și cel mai probabil provine din engleză? Ce înseamnă clusterizare, a chestionat bărbatul.

{youtube}9eiIzbw_tAs{/youtube}

O altă întrebare care a stârnit și indignarea celor din sală este faptul că în strategie apar două investiții necesare la nivelul municipiului, dar care ar deservi un interes propriu al primarului și al viceprimarului:”Domnule Axinte, răspunde-ți cu da sau nu dacă în afacerile pe care le aveți scrie ceva legat de industria ușoară sau dumneavoastră, domnule primar aveți în afacerile dumneavoastră ceva legat de ferme zootehnice?

În vreme ce viceprimarul a spus un <Nu!> hotărât, primarul s-a arătat deranjat de întrebare.

Consilierul local Marius Pintilie  dorește de la municipiul Pașcani o creștere demografică, iar acest lucru ar fi posibil cu atragerea investitorilor în municipiul nostru. Ar trebui în acest sens inventariate terenurile disponibile din subordinea Primăriei, făcută o schemă de beneficii pentru posibili investitori și astfel ar exista locuri de muncă, crescând în acest sens numărul populației.

Advertisements

Related posts

Ședință ordinară de Consiliu Local cu 10 puncte pe ordinea de zi

Redacția

Păşcănenii primesc astăzi tichetele de Paşte

Ema Roman

Ședința extraordinară anunțată de Neculai Rățoi se lasă așteptată

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site