RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

O nouă erupție puternică pe suprafața Soarelui! Semnalele radio din Pacific au fost perturbate

O nouă erupție extrem de puternică a avut loc pe suprafața Soarelui și a produs mai multe pene radio în regiunea Pacificului.

Erupțiile solare ce au loc pe suprafața stelei noastre emit cantități enorme și intense de radiație electromagnetică. Această apar atunci când energia magnetică se acumulează în atmosfera solară.

Erupțiile solare sunt clasificate în grupe, clasa X fiind cea mai puternică. Apoi mai sunt și erupțiile de clasă M, de 10 ori mai puțin puternice decât X, urmate de clasa C, care sunt de 10 ori mai puțin intense decât M, clasa B, care este de 10 ori mai puțin puternică decât C și în final clasa A, de 10 ori mai puțin intensă decât erupțiile de clasă B și care nu au consecințe vizibile pe Pământ.

Cea mai recentă erupție pe suprafața Soarelui

  

În cadrul fiecărei clase, numerele de 1 la 10 (și dincolo de clasa X) descriu forța erupției. Cea mai recentă, din 30 aprilie, a fost o erupție de M9,53, potrivit Space.com care citează Spaceweatherlive.com, fiind măsurată de satelitul NASA GOES-16, astfel că a fost la doar o fracțiune sub clasa X.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Președintele Iohannis, întrebat dacă susține inițiativa premierului Ciolacu de a da în judecată Austria dacă își menține veto-ul pe Schengen: „Această abordare trebuie foarte bine analizată”

Redacția

Stroe: România e ascultată în UE. 30 de milioane de euro pentru fermieri

Redacția

FOTO România văzută din spațiu, într-o imagine surprinsă de satelitul Santinel-3

Redacția
Încarcă...