NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

O mamă şi fetiţa ei bolnavă, riscă să ajungă în stradă: Are datorii la chirie, pentru că banii se duc pe întreținerea micuței

Riscă să rămână pe drumuri, cu fetiţa ei bolnavă, în vârstă de cinci ani. Este situaţia cu care se confruntă o femeie din Paşcani, a cărei viaţă s-a schimbat total, de când fiica sa a  fost diagnosticată cu meningită tbc, o boală cruntă, cauzată de o bacterie, care i-a afectat creierul şi coloana vertebrală.

Acum starea copilei s-a ameliorat, însă a rămas cu sechele, nu vede cu ochiul drept, şi are nevoie de o intervenţie chirurgicală. „Viaţa mea s-a schimbat total, în rău. Trăiesc un coşmar din care nu cred ca mă voi mai trezi. Fata vorbeşte acum, i-au apărut şi simţurile, însă este obeză, iar vederea ei este afectată aproape în totalitate”, a declarat Dana Muraru.

În acelaşi timp, problemele financiare ale familiei au devenit apăsătoare, iar Dana Muraru nu le mai face faţă.  Mai mult, a fost anunţată că trebuie să părăsească locuinţa în care stă, pe motiv că are datorii, în valoare de 1400 lei, la chirie. „Ne descurcăm greu. Avem foarte multe cheltuieli şi ne este greu. La grădiniţă nu o primeşte nimeni, pentru că nu îşi asumă nimeni răspunderea. Rămânem şi fără locuinţă, nu avem la cine să mergem.  Avem datorii la chirie de 1400 de lei şi mi s-a spus că voi fi evacuată. Astea sunt condiţiile”, a mai spus aceasta. 

Din toată povestea, micuţa Daniela are cel mai mult de suferit, însă chiar dacă e doar un copil, pare că luptă cu boala şi cu greutăţile. 

În încercarea de a găsi o soluţie la problemele sale, Dana Muraru a mers ieri în audienţe, la Primărie. I-a explicat edilului situaţia sa, şi i-a spus că are nevoie de o locuinţă pentru că, în câteva zile, va fi evacuată.

Aceasta a mai declarat că s-a lăsat în baza unui consilier local care i-a spus că o va ajuta cu dosarul şi cererea pentru locuinţă socială, lucru care nu s-a întâmplat. Este vorba despre Marius Pintilie, care, întrebat despre această situaţie a făcut următoarele precizări: „Am vorbit la departamentul de Asistenţă Socială pentru a vedea ce demersuri sunt necesare pentru ca Dana Muraru să fie ajutată. Ea probabil a înţeles că fac eu dosarul, în locul ei. Nu puteam să mă duc eu să fac cerere şi să semnez în locul ei. Pe de altă parte, eu din ce am putut, am ajutat-o„.

Primarul Dumitru Pantazi i-a spus acesteia că, pentru moment, îi poate acorda doar un ajutor pentru medicamente. Pe viitor, când va fi pus la punct Centrul de Zi la care se lucrează, va putea să locuiască acolo cu fetiţa sa, însă nimic nu este sigur. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Gara Pașcani străbătută de tancuri aparţinând NATO (VIDEO)

Ema Roman

Biserica Ortodoxă Română, mesaj pentru români după referendum: „Atitudinea lor trebuie respectată și analizată”

Redacția

Gazele se ieftinesc începând de astăzi. Preţul reglementat scade pentru toţi consumatorii casnici

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site