RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Lucrări de intervenţie la intersecţia străzii Mihai Eminescu cu Izvoarelor, pe zona reabilitată cu fonduri europene

Se fac lucrări de intervenţie la intersecţia străzii Mihai Eminescu cu Izvoarelor, unde recent a fost turnat covor asfaltic prin programul european de dezvoltare urbană.

Deşi Primăria Paşcani anunţa că operatorii de utilităţi nu pot interveni timp de cinci ani pe zonele cuprinse în PIDU, iată că acest lucru este posibil.

  

De la sfârşitul săptămânii trecute, o echipă de muncitori de la Iaşi, trimisă de către E.ON au spart strada şi lucrează pentru remedierea unei avarii la un cablu vechi, de 20 kilowati. “Este un cablu de 20 kw, defect, aproape de mijlocul străzii, pe care trebuie să-l interceptăm. Am săpat, facem manşoane şi îl schimbăm. S-a defectat şi e între posturi. Dacă se întâmplă să cadă şi rezerva, rămâne tot cartierul fără curent. Îl băgăm prin tuburi şi îl scoatem în afara străzii, pentru ca, dacă se defectează, să nu mai fie nevoie să spargem vreodată strada. Am început miercuri. Trebuie să vină maşina cu asflat, astăzi terminăm şi aducem strada la starea iniţială“, a declarat unul dintre muncitori.

Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei, aceştia au aviz de intervenţie semnat pe data de 22 ianuarie 2015, cu termenul de finalizare până la data de doi februarie.

“Pe strada Mihai Eminescu, cei de la E-ON au solicitat de săptămâna trecută un aviz de intervenţie care a fost semnat la sfârşitul săptămânii. Ei au o lucrare la un cablu de înaltă tensiune care nu a putut fi evitată. Este vorba despre un voltaj mare, fiind neapărat necesară intervenţia. La finalizarea lucrării au obligaţia, conform legii, de a readuce respectiva suprafaţă la stadiul iniţial. Termenul până când pot să termine lucrarea este doi, trei februarie”, a declarat Cristian Menegon,reprezentantul Primăriei Paşcani. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Lucrările la Școala „Iordache Cantacuzino” ar putea fi finalizate până în luna mai! Primăria trebuie să aloce fonduri suplimentare!

Răzvan Grecu

Programul direcțiilor pentru eliberarea pașapoartelor va fi prelungit, după aglomerația din ultimele zile, anunță Guvernul

Redacția

Vremea 2 septembrie. Va fi în continuare cald în cea mai mare parte a țării. Noaptea, sunt așteptate ploi

Redacția
Încarcă...