NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

O firma dintr-un catun izolat a tras o teapa incredibila. Inspectorii Fiscului au ramas masca

Desi statul se chinuie sa-si perfectioneze procedurile de incasare a taxelor si impozitelor, pentru a diminua evaziunea fiscala si fenomenul economiei subterane, sunt inca in judetul Iasi administratori ai unor societati comerciale care continua sa-i socheze pe inspectorii Fiscului, cel putin prin dimensiunea tepelor pe care reusesc sa le traga bugetului.

Astfel, zilele trecute inspectorii Fiscului au finalizat un prim control la o firma inregistrata undeva intr-un catun de langa comuna Siretel. S-a constatat ca, numai in doi ani, aceasta firma care se numeste Achizitii Vitex SRL si care ar fi controlata de niste samsari de animale a tras o teapa statului de 1.506.310 de lei (15 miliarde de lei vechi). Astfel, in ceea ce priveste obligatiile la plata TVA, inspectorii imputa suma de 700.000 de lei, deoarece s-au incercat deduceri de la plata acestei taxe prin inregistrarea in contabilitate a unor documente care nu sunt conforme cu realitatea. “S-a stabilit neacordarea dreptului de deducere a TVA, aferenta achizitiei de bovine, de pe facturi ce nu contin date necesare confirmarii tranzactiilor si fara a avea documente care sa ateste transportul acestora, de exemplu facturile nu sunt insotite de avize de insotire a marfii”, se arata intr-un raport al Fiscului.

Cu alte cuvinte, administratorii firmei au facut achizitii de animale si au solicitat statului sa le ramburseze TVA. Numai ca acestia nu au putut dovedi cu documente ca au si achizitionat animalele respective. Mai mult decat atat, Fiscul a facut verificari suplimentare. Inspectorii si-au notat firmele de la care administratorii SC Achizitii Vitex SRL sustin ca au achizitionat animale si au facut verificari. Din contabilitatea firmelor “partenere” verificate, s-a putut afla ca nu au livrat niciodata animale catre firma SC Achizitii Vitex SRL. Pentru neplata TVA, inspectorii au calculat penalitati de 207.990 de lei. De asemenea, s-a calculat ca firma s-a sustras de la plata impozitului pe venit, in suma de 463.000 de lei.

  

Pentru a nu plati acest impozit, administratorii au inregistrat cheltuieli cu transportul animalelor, in conditiile in care firma nu detine niciun fel de mijloace de transport. In concluzie, firma realiza anual venituri de zeci de miliarde, dar nu platea statului nicio letcaie. De exemplu, conform bilantului din anul 2012, firma a avut venituri de 1.444.483 de lei, dar profitul declarat a fost zero. Aceeasi situatie se inregistrase si in anul in care a fost infiintata firma, in 2011, cand a realizat venituri de 118.555 de lei si a cheltuit tot atatia bani. Prin urmare, in toti acesti ani, administratorii firmei, printre care se gaseste si o anume Mirela Vasile, au sustinut ca au cheltuit in anul respectiv toti banii incasati, dar bineinteles ca inspectorii Fiscului nu prea i-au crezut. “Aceasta firma nu este inregistrata la noi, nu stim cui apartine. Adresa firmei nu-mi spune nimic. Cred ca este intr-o zona de langa localitatea Siretel, o zona langa sat”, a spus Gheorghe Ancuta, primarul comunei Siretel.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Sfaturi de la poliști pentru pietoni, bicicliști și motocicliști

Redacția

Accident rutier cu două victime la Ruginoasa (FOTO)

Oana Cordoneanu

O adolescentă de 18 ani a lovit un copil de 8 ani cu mașina și l-a luat acasă, în loc să cheme ambulanța

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site