NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Delegație din Primăria Miroslovești la festivitățile prilejuite de Ziua Independenței Moldovei

O delegație din cadrul Primăriei Miroslovești a participat în perioada 26-28 august la Ziua Orașului Cimișlia, cât și la festivitățile prilejuite de Ziua Independenței Moldovei. Din ea au făcut parte primarul Constantin Cojocaru, alături de trei membri din aparatul de specialitate.

Timp de trei zile au fost sărbătorite zilele orașului Cimișlia. Primăria a pregătit o serie de manifestări. Astfel, au cântat renumiți artiști de pe scena muzicală autohtonă împreună cu marele talente ale orașului Cimișlia. În prima zi a evenimentelor dedicate Zilelor Orașului , locuitorii și turiștii au fost invitați la Târgul de Ovine și Căprine din Parcul “Scuarul Copilăriei”.

  

În data de 26 august târgul a continuat însoțit de un alt eveniment de anvengură- Festivalul Strugurelui, organizat de Consiliul Raional Cimișlia. Evenimentul are drept scop dezvoltarea ramurii viticole din republică,  motivarea producătorilor și exportatorilor strugurilor pentru masă din țară, identificarea producătorilor și scoaterea lor din anonimat, precum și schimbul de experiență între producători.Oaspeții au avut posibilitatea să viziteze expoziții și degustări de struguri de masă, târguri de artizanat, concursurile „Strugurele gigant” și „Cel mai delicios strugure”, au gustat din bucate tradiționale și au avut  parte de un concert cu artiști din țară.

A treia zi, s-au marcat 27 ani de Independență a Republicii Moldova. Luni dimineață, delegația din Miroslovești, alături de alți invitați din România, a participat la ceremonia care a avut loc în centrul orașului Cimișlia, în fața statuii lui Ștefan cel Mare, și care a fost dedicată Zilei Independenței Moldovei. 27 august este data la care în 1991 s-a adoptat Declarația de Independență față de Uniunea Sovietică.

Marți, 28 august, a fost organizat un grandios concert grandios în centrul localității, iar punctul culminant al evenimentelor a fost un spectaculos foc de artificii.

Menționăm că în cadrul Zilelelor orașului Cimișlia, edilul Gheorghe Răileanu a fost onorat de prezența mai multor delegații oficiale din România: comuna Miroslovești, muncipiul Cluj-Napoca, municipiul Câmpina și municipiul Slobozia și le-a mulțumit pentru sprijinul oferit.

Primarul comunei Miroslovești, Constantin Cojocaru are o relație strânsă cu Gheorghe Răileanu, omologul său din Cimișlia și speră ca și pe viitor să aibă o colaborare la fel de frumoasă, iar  cele două localități să se înfrățească.

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

București și Cluj domină piața imobiliară! Situația din est îngrijorătoare

Redacția

Wizz Air, răpusă de coronavirus. Concediază aproape 20% din personal şi taie salariile angajaților care rămân

Redacția

Plata taxelor și a impozitelor, amânată de Guvern. Ce alte măsuri au fost adoptate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site