RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Extinderea sistemului de cadastru cu finanţare europeană beneficiază de peste 312 milioane de euro. Data la care pot fi depuse proiectele

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene anunţă că a fost lansat apelul de proiecte pentru extinderea sistemului de cadastru cu finanţare europeană, depunerea proiectelor începând cu data de 16 octombrie.

 

  

Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional (AM POR) a lansat, în data de 12 septembrie, apelul de proiecte cu numărul POR/2017/11/11.1/1, Axa prioritară 11 –Extinderea geografică a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în cadastru şi cartea funciară, Prioritatea de investiţii 11.1 – Consolidarea capacităţii instituţionale şi o administraţie publică eficientă.

Această prioritate de investiţii va fi implementată de Autoritatea Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin intermediul unui proiect major, destinat să completeze obiectivul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară. ANCPI va colabora, în acest sens, cu unităţile subordonate, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Alocarea apelului este de 312,89 milioane de euro, din care 265,96 milioane de euro provin din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar 46,93 milioane reprezintă cofinanţare de la bugetul de stat.

Proiectul va avea mai multe componente, printre care cea de integrare a datelor existente, extinderea înregistrării sistematice în zonele rurale, îmbunătăţirea serviciilor de înregistrare a proprietăţilor. Beneficiarii subsidiari sunt autorităţile publice locale şi cetăţenii din mediul rural. Având proprietatea înregistrată, populaţia din zonele intervenţiei va putea beneficia de îmbunătăţirea condiţiilor economice şi sociale, în condiţiile securizării statutului proprietăţii. Totodată, procesul duce la clarificarea situaţiei terenurilor, cu impact pozitiv asupra bugetelor locale.

În plus, vor fi create condiţii optime pentru realizarea programelor şi proiectelor de dezvoltare regională şi naţională, a investiţiilor în infrastructură şi în alte domenii: agricultură, mediu, turism, agroturism. În acest fel, sunt îndeplinite pre-condiţii necesare pentru accesaera fondurilor alocate României prin alte programe europene sau guvernamentale.

Depunerea cererilor de finanţare se face utilizând sistemul electronic – aplicaţia MYSMIS.

Depunerea proiectelor se va face începând cu data de 16 octombrie, ora 12.00

Cererile de finanţare vor putea fi transmise până la data de 15 ianuarie 2018, ora 12.00.

Sursa www.mediafax.ro

 

 

Related posts

Fermierii pot solicita până la 80% din valoarea subvenţiilor APIA, la agenţiile BCR

Redacția

Preşedintele a promulgat bugetul pe 2018, însă avertizează asupra vulnerabilităţii acestuia – încadrarea în deficitul bugetar de 3%, evaluarea prea optimistă a nivelului încasărilor din TVA, nivelul scăzut al investiţiilor

Redacția

Ce companii vor oferi servicii 5G în România în anii următori și cât vor plăti statului

Redacția
Încarcă...