NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

„O altă declaraţie neobrăzat de falsă”. Zelenski, replică pentru Putin

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reacționat la afirmațiile lui Vladmir Putin, care a susținut că exporturile de cereale ucrainene se îndreaptă în principal către țările europene, și nu către țările sărace. Liderul de la Kiev califică „neobrăzat de falsă” declarația președintelui Rusiei și spune că, spre deosebire de Rusia, Ucraina nu împarte lumea pe criterii rasiste.

Volodimir ZelenskiFoto: American Photo Archive / Alamy / Alamy / Profimedia

  • „Rusia a făcut o altă declaraţie neobrăzat de falsă, conform căreia majoritatea absolută a grânelor ucrainene s-ar exporta către ţările europene. În fine, de multă vreme nu s-au mai auzit adevăruri la nivel oficial în Rusia, iar acest lucru nu surprinde pe nimeni”, a declarat Zelenski.

Putin urmează să discute cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan despre limitarea destinaţiilor navelor care exportă cereale ucrainene, pe motiv că „cele mai sărace ţări nu au acces la ele”.

Advertisements
  

Zelenski a spus că produsele alimentare ucrainene au fost exportate pe trei continente: în Asia, unde au fost trimise deja 54 de nave, Africa -16 nave, şi Europa – 32 de nave, însă o parte din această cantitate trimisă în Europa va fi direcționată ulterior în ţări asiatice şi africane.

Advertisements

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Prognoza meteo: Vremea extremă face ravagii în România. Ce se anunţă, unde lovesc furtuni violente

Redacția

​Ciprian Ciucu: Nu toate instituţiile Primăriei Capitalei îşi justifică existenţa, inclusiv Direcţia Generală de Asistenţă Socială ar trebui să dispară

Redacția

Florin Cîţu, înainte de alegerea nouului preşedinte al formaţiunii: PNL o să fie mai unit ca niciodată după ziua de azi. O să fie un Congres organizat impecabil

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site