NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Forțele Navale intervin să distrugă încă o mină de război aflată în derivă în zona Portului Constanța

Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” (DM-29) a ieșit din portul Constanța, joi, 8 septembrie, în jurul orei 13.15, pentru a executa o misiune de intervenție asupra unei mine de război, care a fost descoperită de nava GSP „Falcon”, care desfășura activități specifice la o distanță de aproximativ 25 mile marine (46 km), în direcție NE față de intrarea în portul Constanța, anunță Forțele Navale.

Mină marină în Marea NeagrăFoto: Fortele Navale Romane

Nava GSP „Falcon” a raportat, în jurul orei 11.45, prezența unei mine marine care plutea în derivă, după care, conform procedurilor legale în vigoare, s-au pus în aplicare procedurile operaționale pentru intervenția cu personal specializat.

  

Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” execută, în perioada 5-12 septembrie, serviciul de luptă permanent și are la bord, pentru această misiune de intervenție, un detașament de scafandri EOD, specializați în distrugerea dispozitivelor explozive.

Advertisements
Advertisements

După declanșarea agresiunii armate a Federației Ruse în Ucraina, aceasta este cea de-a treia mină de război care a ajuns în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române. De la începutul războiului până în prezent, în part

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

VIDEO Academia Europeană de Film a premiat filmul ”Nanu Tudor”, al Olgăi Lucovnicova, la cel mai bun scurtmetraj

Redacția

N-au scapat de Kovesi! Kovesi a preluat deja 234 de dosare din Romania, anunta procurorul sef al DNA

Redacția

Ciolacu: „Înlocuirea lui Cîţu cu Orban sau cu Barna nu ar rezolva decât împărţirea ciolanului pentru actuala Coaliţie. USR PLUS să propună o soluţie”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site