RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

NYT: ​Primele tancuri Abrams „made in the USA” au ajuns în Ucraina

Primele tancuri americane Abrams promise de Statele Unite Ucrainei au ajuns la destinație, scrie The New York Times, citând surse din cadrul Pentagonului.

Tancuri Abrams M1A2Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Sursele citate afirmă că un prim loc de tancuri Abrams a ajuns în Ucraina, fără a dori însă să precizeze câte dintre cele 31 de tancuri promise Kievului de către președintele Joe Biden în luna ianuarie au fost incluse în acest prim transport.

  

Sursele din cadrul Pentagonului afirmă însă că mai multe tancuri Abrams urmează să fie trimise Ucrainei în următoarele luni.

Informația nu reprezintă tocmai o surpriză, chiar președintele Biden declarând vinerea trecută că armata ucraineană va primi tancuri Abrams săptămâna aceasta.

„Săptămâna viitoare, vor fi livrate Ucrainei primele tancuri americane Abrams”, a declarat liderul democrat la Casa Albă, în prezenţa preşedintelui ucrainean, care a efectuat a doua vizită la Washington de la începerea invaziei ruse anul trecut.

Biden l-a mai asigurat pe Zelenski că legislativul de la Washington va continua să voteze pentru sprijinirea militară a Ucrainei, în pofida faptului că în Statele Unite a început campania electorală pentru alegerile de anul viitor și că unii dintre candidați încearcă să facă din livrările de armament un subiect de campanie.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciolacu, vizită la Institutul „Matei Balș” de 1 mai: Le-am mulțumit medicilor și asistentelor pentru că sunt în fiecare zi la datorie

Redacția

Un titan al cinematografiei sugerează că filmele lui Martin Scorsese provoacă „dureri de fund”

Redacția

Un avion cu reacție Typhoon al Royal Air Force a doborât o “mică dronă ostilă” deasupra Siriei, a anunțat ministerul britanic al apărării

Redacția
Încarcă...