NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Numărul pășcănenilor muşcaţi de căpuşe, în creştere

În ultimele săptămâni s-au înregistrat la Spitalul Municipal peste 100 de cazuri de persoane mușcate de căpușe. Numărul celor muşcaţi de căpuşe este tot mai mare. Specialiștii spun că odată cu încălzirea vremii s-au înmulţit situaţiile în care persoane muşcate de căpuşe s-au prezentat la medic. 

Medicii spun că, faţă de anii anteriori, numărul persoanelor cu acest diagnostic a crescut semnificativ. Marți, 19 iunie, o tânără în vârstă de 18 ani din Pașcani s-a prezentat la Compartimentul de Primire Urgențe după ce a fost mușcată de o căpușă de picior. Aceasta a primit tratament profilactic cu antibiotic pentru prevenirea bolii Lyme care afectează pielea, sistemul nervos, dar și organele interne. Primele semne de infecție apar la o săptămână sau două după mușcătură. Pe lângă reacția la nivelul pielii, persoana infectată resimte oboseală, dureri de cap și dureri musculare.Specialiștii îi avertizează pe cei care sunt muşcaţi de căpuşe să nu încerce să le scoată singuri, ci să se adreseze medicului.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Mesajul disperat al unui medic: „Pacienții cred în teoria conspirației, nu în medicamente. Toată munca noastră s-a dus pe apa Sâmbetei”

Redacția

Medic oncolog infectat cu coronavirus povestește prin ce-a trecut: Depășește orice am văzut până acum

Redacția

Bilanțul ajunge la 20.749. Câte persoane sunt la Terapie Intensivă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site