NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Noroiul a pus stăpânire pe „Oraşul florilor”, cum era supranumit odată Pașcaniul

Lucrările de modernizare a Esplanadei din Paşcani au ajuns să-i irite pe locuitorii celui de-al doilea municipiu al judeţului. Aceştia reclamă că, din cauza decopertărilor, ploile din ultimele zile au transformat întreaga zonă într-o imensă mocirlă.

 

Străzile Paşcaniului, s-au transformat în adevărate tranşee. Început acum o lună, proiectul de modernizare prevăzut pentru zona „Esplanadă” a făcut ca o bună parte a zonei „vale” a oraşului să devină impracticabilă.

  

Noi ne bucurăm că există iniţiativă, dar adevărul este că această porţiune arată mai rău decât o mocirlă. Ferească Dumnezeu să alunece un om de pe podeţele astea improvizate, că nu mai iese la liman decât cu Pompierii”, a declarat Viorica Avram, surprinsă când încerca să traverseze de pe o parte a străzii desfundate pe cealaltă, pe un podeţ din lemn.

„Îngraşă porcul în Ajun”

Locuitorii municipiului Paşcani, supranumit odată şi „Oraşul florilor”, nu văd cu ochi buni demararea acestor lucrări la sfârşitul toamnei, în condiţiile în care vremea capricioasă pune deja beţe în roate constructorilor.

Eu, în locul lor, nici nu m-aş mai arăta la faţa. Dacă le era de modernizarea oraşului se apucau din timp, dar ei nu fac altceva decât să îngraşe porcul în Ajun, că doar e an electoral”, le-a declarat reporterilor „Evenimentul Regional al Moldovei” Ionică Popa, un păşcănean supărat pe politicienii locali.

Cu toate că până la finalizarea lucrărilor pe Esplanadă mai e cale lungă, primarul Paşcaniului, Dumitru Pantazi, se declară totuşi mulţumit de faptul că proiectul a prins viaţă, precizând că disconfortul face parte din orice lucrare.

Unde au văzut oamenii modernizare fără deranj? Aproximăm ca acest proiect va fi gata în 12 luni, dar pot apărea şi perioade de suspendare a lucrărilor, în cazul în care vremea nu permite lucrul pe şantier”, a declarat primarul Pantazi. Iar în condiţiile în care lucrările au fost demarate toamna, este posibil ca numărul „suspendărilor” să fie nelimitat. Din acest motiv, autorităţile locale şi-au luat măsuri de precauţie.

Noi nu am decopertat toată esplanada, ci pe porţiuni, tocmai pentru a nu provoca un deranj prea mare şi, în caz de vreme nefavorabilă, să nu rămânem cu şantierul deschis pe porţiuni mari”, a conchis primarul Paşcaniului.

Valoarea totală a proiectului de modernizare desfăşurat în acest moment în „Oraşul Florilor” se ridică la suma de 7 milioane de lei, licitaţia pentru executarea lucrărilor fiind câştigată de asociaţia de firme EkySam şi SC Marvio.

sursa ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Amenzi drastice pentru cei care nu au repartitoare de caldura

Redacția

Bogdan Alexa numit președinte al ANRSC prin decizia premierului Tudose

Marius Parteni

Măsuri anticaniculă la Pașcani

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site