NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Noi percheziții ale procurorilor DNA, la Primăria Pașcani. AgroComplex, dispusă să depună într-un cont, prejudiciul calculat de anchetatori

Funcționarii publici vizați de ancheta DNA în cazul ștergerii datoriei societății AgroComplex Lunca SA s-au trezit în decursul zilei de ieri cu procurorii la ușile birourilor unde își desfășoară activitatea. Aceștia au descins în Primărie, au organizat percheziții, de unde au ridicat înscrisuri și au discutat cu funcționarii. În tot acest timp, conform unor surse, conducerea firmei AgroComplex Lunca SA, ar fi luat o decizie care să vină în ajutorul celor care au conturile blocate, pentru recuperarea prejudiciului de 2.045.050 lei.

 

Șapte ore au stat procurorii DNA în Primărie. Au discutat cu cei vizați de anchetă, au notat explicațiile lor și au ridicat alte documente. Aceștia continuă să caute noi probe în cazul ștergerii datoriei firmei AgroComplex.

Cât privește această societate, conform unor surse, conducerea ei urmează să ia în decursul zilei de vineri, 19 martie 2015 o decizie care i-ar ajuta pe toți cei care s-au ales cu conturile blocate. Suma considerată de procurorii DNA drept prejudiciu urmează să fie disponibilizată într-un cont separat care va fi pus la dispoziția anchetatorilor ca și garanție.

În acest caz, dacă instanța de judecată va stabili că prejudiciul stabilit de procurori trebuie recuperat, banii vor ajunge în visteria statului. Măsura îi va mai detensiona pe cei implicați în acest caz, mai ales că unii dintre ei nu au putut să își primească pensiile sau salariile.     

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

O noua campanie de colectare a deseurilor electrice si electronice in Pascani si suburbii

Redacția

Situație critică la RAGCL Pașcani. Furnizorul de apă caldă și căldură a rămas fără gaz metan

Oana Cordoneanu

Dezinfecție cu clor pe scările mari și mici din Pașcani

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site