RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cooperativa “Munca în Zadar”: Firmele care obțin contracte de la Primărie se fac că lucrează

Unele lucrări de investiții din municipiul Pașcani se desfășoară în ritm de melc sau după bunul plac al responsabililor firmelor care au contractat aceste lucrări.

De multe ori aceștia trag de timpul pe care îl au trecut în contractele de execuție sau execută lucrări de proastă calitate. Toate aceste lucruri se petrec pe banii contribuabililor care își achită taxele.

Un exemplu în acest caz este și societatea Construcții Feroviare SA din Câmpulung Moldovenesc care a câștigat licitația de covoare asfaltice pentru unele străzi din municipiu. Reprezentanții acestei companii fac efectiv ce vor pe domeniul public sub privirile neputincioase ori nepăsătoare ale reprezentanților Primăriei. Săptămâna trecută ei au închis circulația autovehiculelor spre ștrand și stadion, cu scopul de a pregăti partea carosabilă pentru asfaltare. Timp de trei zile s-au creat nenumărate blocaje în intersecția de la semafoare, pentru că pe strada din fața E-on Energie nu se putea circula. După această perioadă reprezentanții firmei SC Construcții Feroviare SA au ridicat restricțiile, iar strada nu a mai fost asfaltată.

  

La fel se întâmplă și pe undele străzi din zona vale. Acolo muncitorii au trecut la ridicarea capacelor de canal, frezează strada dar nimic altceva nu se întâmplă. Menționăm că firma din Câmpulung Moldovenesc a oferit cel mai mic preț la licitația la care a participat.

O altă investiție unde se lucrează extrem de mult dar fără folos este cea din apropierea Primăriei. Mai exact zona unde se realizează fântâna arteziană de 800.000 lei. Muncitorii societății INCOM SA trebuie să realizeze piațeta din apropierea Primăriei, dar totul decurge extrem de greu. Oameni sunt la lucru zilnic, numai că rezultatele nu se prea văd. 

Dacă șefii executivului nu sunt interesați de cum se lucrează pe acest șantier, deputatul Neculai Rățoi are altă viziune. La perioade scurte de timp acesta inspectează lucrările și trasează noi sarcini responsabilului de lucrare. Din nefericire prezența sa în zona acestei investiții, e consemnată doar la capitolul vizite.

De ce aceste firme nu sunt sancționate sau determinate să își respecte angajamentele de către șefii Primăriei?      

Related posts

Soarta Spitalului din Târgu Frumos a fost dezbătută astăzi în Consiliul Local. Dr. Costică Pânzaru: ”Trebuie să depolitizăm inițiativa primarului”

Răzvan Grecu

Avocatul Poporului s-a sesizat din NewsPascani.com, cu privire la defecțiunile semafoarelor din Pașcani! Municipalitatea trebuie să dea explicații!

Răzvan Grecu

Județul Iași rămâne sub cod portocaliu de vreme rea până mâine

Redacția
Încarcă...