RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Nicolae Ciucă a pledat, la reuniunea organizată de grupul PPE din Parlamentul European, pentru acordarea de sprijin Republicii Moldova

„Am participat astăzi, printr-o intervenţie video, la reuniunea organizată de Biroul Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, pe tema impactului crizei din Ucraina asupra regiunii şi a Europei. Am făcut o evaluare pragmatică asupra situaţiei de securitate, cu accent pe importanţa sprijinirii Ucrainei din punct de vedere politic, economic şi militar. Am subliniat, totodată, contribuţia consistentă realizată de România în susţinerea cetăţenilor ucraineni, prin sprijinul acordat refugiaţilor care sosesc din zona de conflict, dar şi prin asistenţa umanitară şi de urgenţă oferită”, a scris Nicolae Ciucă, joi, pe Facebook.

Premierul a amintit şi măsurile de sprijin acordate de Guvernul României privind liberalizarea temporară a transportului rutier de marfă efectuat de operatorii ucraineni şi extinderea capacităţilor de preluare a mărfurilor din Ucraina prin portul Constanţa. 

„Am pledat pentru acordarea de sprijin Republicii Moldova, care este profund afectată nu doar de criza energetică, ci şi de criza refugiaţilor din Ucraina. Este necesar ca Republica Moldova să primească susţinere fermă şi un răspuns favorabil la aspiraţiile sale europene”, a mai spus prim-ministrul român.

De asemenea, şeful Ex

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

DigiSport. Lotul trimis de FCSB la UEFA pentru grupele Conference League. Un jucător e OUT, altul a fost iertat

Redacția

Vasile Dîncu: S-a încercat ca de fapt după pensiile militare să se ascundă pensiile speciale, să spună că toţi suntem o apă şi un pământ. Nu e adevărat!

Redacția

David Popovici, aur la Sette Colli Trophy în proba de 100 de metri liber

Redacția
Încarcă...