RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Netanyahu ar putea prelungi războiul în Gaza în scopuri politice proprii, afirmă Biden

Premierul israelian Benjamin Netanyahu ar putea să treneze încheierea războiului în Fâşia Gaza din motive politice proprii, a apreciat preşedintele american Joe Biden într-un interviu publicat marţi de revista Time, potrivit Reuters, transmite Agerpres.

Aceste comentarii ale lui Biden în interviul acordat în data de 28 mai au fost făcute cu câteva zile înainte ca preşedintele SUA să detalieze o propunere de încetare a focului în Fâşia Gaza, în timp ce premierul israelian se confruntă cu diviziuni politice profunde în ţară.

Întrebat dacă crede că Netanyahu prelungeşte războiul din raţiuni politice proprii, Biden a spus: „Oamenii au toate motivele să tragă această concluzie”.

Preşedintele american, care face presiuni pentru a se pune capăt războiului ce durează de aproape opt luni, a declarat, de asemenea, că este „incert” dacă forţele israeliene au comis crime de război în Fâşia Gaza.

  

Procurorul Curţii Penale Internaţionale de la Haga a cerut luna trecută mandate de arestare pentru premierul Netanyahu şi pentru ministrul israelian al apărării, precum şi pentru trei lideri Hamas, pentru presupuse crime de război.

Israelul a lansat o ofensivă aeriană şi terestră în Fâşia Gaza în octombrie trecut, jurând să distrugă gruparea militantă islamistă palestiniană Hamas,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Vladimir Putin: Nimeni nu poate câștiga un război nuclear, el nu trebuie dezlănțuit

Redacția

Liberalii au modificat statutul pentru românii din Diaspora. În consiliile judeţene conduse PNL vor fi birouri  pentru românii plecaţi în străinătate

Redacția

CONSILIU NAŢIONAL PNL – Adrian Veştea: Astăzi am fost martorul unei minuni – aproximativ 1.200 de votanţi au furnizat fix 1.842 de voturi

Redacția
Încarcă...