NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Nepszava: Ungurii încep să se sature de dansul păunului orbanist; nu pot fi întreţinute relaţii bune în acelaşi timp cu UE şi Rusia

În Ungaria a crescut din nou numărul celor care susţin că mai degrabă este o agresiune atacarea Ucrainei de către Rusia, şi nu împărtăşesc presupunerea că Rusia doar se apără, rezultă dintr-o cercetare realizată la solicitarea ziarului ungar “Népszava” de Institutul Publicus, cercetare care nu este reprezentativă pentru populația adultă ungară, ci este reprezentativă doar din punct de vedere al vârstei și al educației, citează Rador.

Viktor Orban si Vladimir PutinFoto: Presedintia Rusiei

În luna februarie, 64% dintre respondenţi au calificat drept agresiune rusă războiul din Ucraina, iar în aprilie doar 56% dintre respondenţi au avut opinii similare.

  

Potrivit datelor din luna august, această afirmație aparent evidentă este susţinută de 63%. Însă, 19% dintre participanţii la sondaj afirmă că războiul este mai degrabă o apărare din partea Rusiei, iar 17% nu au putut sau nu au vrut să dea un răspuns.

Advertisements
Advertisements

Printre simpatizanții FIDESZ mult mai puțini (46%) cred că Rusia a comis o agresiune decât în tabăra opoziției (88%). În rândul persoanelor cu studii superioare este deosebit de mare (80%) procentul care apreciază drept o agresiune cele întâmplate, și aceasta este și opinia marii majorități a locuitorilor din Budapesta (77%).

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Italia începe să iasă din izolare într-o semi-libertate supravegheată

Redacția

Alte trei persoane au fost condamnate la moarte în Iran pentru că au protestat după moartea Mahsei Amini, tânăra care nu a purtat ”corect” vălul islamic

Redacția

Comisia de anchetă a Parlamentului European solicită mai multă transparență în privința programului de spionaj „Pegasus”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site