NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Amenzi aplicate de ISU, plătite din banii cetăţenilor, în loc de măsuri pentru evitarea lor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași aplică anual sancțiuni Primăriei Pașcani, pe care reprezentanții instituției preferă să le achite, în loc să remedieze neconformitățile. Multe dintre acestea au legătură cu siguranța contra incendiilor.

Primăria Pașcani are în cont sume mari de bani pe care nu reușește să le cheltuie, nici măcar pentru a evita sancțiuni ce vin din partea autorităților de control ale statului. Se întâmplă în ultimii ani, 2015 respectiv 2017.  

Ca urmare a acestor acțiuni de control, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași a aplicat în 2015 o amendă de 50.000 lei, iar în 2017 una de 51.000 lei. În ambele cazuri vorbim despre neconformități în ceea ce privește activitățile din Sala Multifuncțională din incinta Primăriei, care nu este autorizată din punct de vedere ISU, în caz de situații de urgență.  

  

Atât în 2015, cât și în 2017, inspectorii ISU au recomandat refacerea demersurilor necesare pentru solicitarea şi obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu pentru Sala Multifuncţională, piaţa şi hala din zona vale. De asemenea, ei au trasat o serie de măsuri în vederea remedierii unor defecţiuni la instalaţiile electrice.

Reporterii Actualitatea Tv au încercat să afle din partea primarului Dumitru Pantazi un punct de vedere legat de această situație, dar nu a putut fi contactat. Am încercat să luăm legătura şi cu purtătorul de cuvânt al Primăriei, care a declarat că nu are acces la procesul verbal, nu ştie ce anume conţine, şi care au fost concluziile controlului de anul acesta. 

Cu toate acestea, municipalitatea se expune riscului de fi sancționată anual, chiar dacă în conturi are peste 8 milioane lei pentru investiții. Cu toate acestea pune în pericol conștient viața celor care participă la acțiunile desfășurate în această sală.

 

 

Advertisements

Related posts

Încă un faliment? Eco Salubritate are conturile blocate, însă primarul Pantazi pregătește documentația pentru a-i delega serviciul de transport public

Răzvan Grecu

Primarii din județ vor primi manuale din care să învețe cum să acționeze în caz de secetă și inundații

Redacția

Lucrările de modernizare și reabilitare a DJ 280B, aproape de final

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site