RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primele suprafețe identificate pentru cetățenii care așteaptă teren de la Primăria Pașcani

Consiliul Local al Municipiului Pașcani a aprobat astăzi dezlipirea unui teren de aproximativ 22 de hectare, înscris provizoriu în cartea funciară a municipiului. Suprafața urmează să fie pusă la dispoziția persoanelor care așteaptă să li se recunoască drepturile de proprietate, în baza sentințelor obținute sau a documentațiilor depuse la Comisia Locală de Fond Funciar.

După zeci de ani de zile de așteptare la nivelul Primăriei Pașcani au început să fie identificate suprafețe de teren, ce pot fi puse la dispoziția cetățenilor care așteaptă să le fie recunoscut dreptul de proprietate. Cele 22 de hectare sunt în zona Vatra, în apropiere de calea ferată.

În ședința Consiliului Local de astăzi, primarul Marius Pintilie a anunțat că toate aceste suprafețe, vor fi puse la dispoziția oamenilor.

Este o suprafață mai mare de teren disponibil pentru Comisia de Fond Funciar, care poate fi pusă la dispoziția celor care câștigă în instanță sau depun documente pentru a obține titlul de proprietate. Astăzi în rezerva Comisiei Locale de Fond Funciar, avem suprafețe de teren, dar și cerințele din partea cetățenilor sunt la fel de multe. Din toată această rezervă pe două sectoare cadastrale avem făcut cadastrul sistematic, deci intabulate terenurile“, a explicat primarul Marius Pintilie, consilierilor locali.    

  

Proiectul privind probarea de către Consiliul Local pentru dezlipirea bunului imobil în suprafață de 21.939 mp, a primit votul majorității aleșilor. Primarul Pintilie a spus că vor mai fi astfel de proiecte, întrucât a mai identificat la nivelul municipiului suprafețe ce pot fi puse la dispoziția cetățenilor care așteaptă terenuri.

Este situația în care un cetățean nu știe unde are terenul, poate are și o sentință judecătorească care îi spune că trebuie să primească teren de la Primărie, iar noi pe acest sector, unde avem cadastru sistematic, am identificat niște bucăți mari de teren care sunt în rezerva Comisiei locale de Fond Funciar și încercăm de acolo să facem dezmembrări, în așa fel încât să putem face atribuiri de teren și eliberări de titluri de proprietate. În consecință, în ședințele de lucru cu cei de la Prefectură am ridicat această problemă, ei ne-au dat soluția. Ne-au spus că decizia de dezmembrare a bucăților de teren mari intabulate este a Consiliului Local. În consecință, am pregătit un proiect pentru Consiliul Local. Astăzi a fost votat și am anunțat colegii consilieri locali că în perioada următoare, probabil, vom mai avea astfel de proiecte“, a mai susținut edilul municipiului Pașcani.

Related posts

Seceta și Pakmaya îi salvează pe angajații de la Pret Serv Apa. Află de ce!

Răzvan Grecu

Plata utilităţilor, amânată pentru 3 luni. Proiectul a fost trimis spre promulgare. Condiţii pentru persoanele fizice

Redacția

Spitalul CF Paşcani are un nou manager

Marius Parteni
Încarcă...