RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

NATO spune că Rusia și-a sporit atacurile hibride asupra statelor membre

Membrii NATO sunt „profund îngrijorați” de atacurile recente pe care le atribuie Rusiei, care au afectat în special Cehia, Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Polonia și Regatul Unit, a anunțat joi alianța într-un comunicat, citat de Reuters.

NATOFoto: JOHN THYS / AFP / Profimedia

„Aceste incidente fac parte dintr-o campanie de intensificare a activităților pe care Rusia continuă să le desfășoare în zona euro-atlantică, inclusiv pe teritoriul alianței, cât și prin intermediul unor proxy”, a spus NATO.

  

Serviciile europene de securitate au dezvăluit în ultimele săptămâni o serie de activități pe care le-au numit spionaj rusesc, inclusiv o rețea de spionaj care funcționa sub acoperirea unui site de știri înregistrat în Praga, determinând autoritățile din alte state să desfășoare anchete.

Acțiunile incriminate de NATO includ sabotaj, acte de violență, interferențe cibernetice și electronice, campanii de dezinformare și alte operațiuni hibride. „Aliații NATO își exprimă profunda îngrijorare față de acțiunile hibride ale Rusiei, care constituie o amenințare la adresa securității Aliaților”, transmite NATO.

Alianța transmite că va acționa colectiv pentru a aborda aceste acțiuni. „Vom continua să ne sporim reziliența și să aplicăm și să îmbunătățim instrumentele pe care le avem la dispoziție pentru a contracara și a contesta acțiunile hibride rusești și ne vom asigura că alianța și aliații sunt pregătiți să descurajeze și să se apere împotriva acțiunilor sau atacurilor hibride”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

SUA, după amenințarea nucleară a lui Putin: „Nu am văzut nici un semn că Rusia se pregătește să folosească o armă nucleară în Ucraina”

Redacția

Proiect – Interdicție de a ieși din țară pentru condamnații în primă instanță

Redacția

Brașov: O firmă de curierat vrea să folosească roboți pentru livrare / Timp de 6 luni, roboții vor fi folosiți doar într-un cartier pentru a se testa serviciul

Redacția
Încarcă...