NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Muzeul Municipal Pașcani îşi aşteaptă vizitatorii

Administrația locală a hotărât noul spațiu al muzeului municipal în urmă cu câteva luni, iar în momentul de față, angajații au reușit să îl amenajeze. 

Vorbim despre fostul sediu al Poliției Locale din Pașcani, la parterul blocului ANL, F 3, vis a vis de Protopopiatul Pașcani.

Angajații muzeului au făcut curățenie generală și reparațiile aferente, iar acum se pot mândri cu un muzeu funcțional, aranjat pe obiecte etnografice.

  

“Muzeul municipal Pașcani, încă de anul trecut un nou sediu, aproape de școli și de instituții, ca să spunem așa. Am încercat în acest nou sediu să amenajăm o parte din depozit, în cele cinci camere, cinci spații distincte, având câte o cameră specială pentru fiecare secțiune. Așteptăm în săptămâna altfel pe cetățenii interesați să vină să trăiască micul paradis țărănesc”, ne-a declarat Daniel Sava, muzeograf la Muzeul Municipal.

Fiecare din cele cinci camere găzduiește câte o expoziție. Camera gospodăriei ţărăneşti, Camera dedicată ceramicii de Lespezi, Camera Portului Popular, Camera Țesătoriei și Bucătăria Țărănească așteaptă să fie luate cu asalt de pășcănenii interesați de frumosul tradițional românesc. Aceste vizite vor putea fi făcute începând cu săptămâna altfel sărbătorită de la școli, mai exact în perioada 10-30 aprilie.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Comuna Ruginoasa – Sat Cultural al României

Teona Gherasim

Locomotivă de patrimoniu în Gara Paşcani

Ema Roman

O nouă ediție a târgului meșterilor populari se va desfășura la Pașcani

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site