NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Municipul Paşcani va primi 1,2 milioane lei de la CJ Iaşi

Alesii judetului au impartit vineri circa 37 milioane lei catre toate cele 98 de unitati administrativ-teritoriale din regiune in cadrul unei sedinte extraordinare a plenului institutiei. Banii urmeaza a intra in conturile primariilor din judet in cel mai scurt timp.

Proiectul de hotarâre a prevazut propunerile de repartizare pe fiecarelocalitate in parte a procentului de 20 la suta din cotele si sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale. La repartizare au contat si proiectele europene derulate de fiecare localitate in parte, dar si numarul de locuitori si suprafata fiecarei unitati-administrativ teritoriale. Astfel, municipiul Iasi va beneficia de 7,1 milioane lei, in timp ce municipiul Pascani va primi 1,2 milioane lei. Orasul Harlau va primi, de pe urma acestei repartizari, 385.000 lei, iar Podu Iloaiei va primi 399.000 lei. Si orasul Targu Frumos va beneficia de 374.000 lei. Dintre comune, Belcesti va primi circa 615.000 lei, in timp ce comuna Cotnari va beneficia de 574.000 lei, iar comuna Tibanesti va primi 499.000 lei. 

In calcul au intrat sumele ce vor fi alocate pentru sustinerea proiectelor pe anul 2013, dar si estimarile pentru perioada 2014-2016. “Am discutat despre impartirea procentului de 20 la suta din sumele defalcate din TVA si impozitul pe venitul global catre orasele, comunele si municipiile judetului pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru cofinantarea proiectelor cu finantare nationala sau europeana”, a spus Cristian Adomniteipresedintele Consiliului Judetean Iasi.

Advertisements
  

 

sursa www.bzi.ro

Advertisements

Citește și{loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Primăria caută veterinari pentru tratarea, sterilizarea şi microciparea maidanezilor (DOC)

Ema Roman

Opoziția cere explicații pe marginea proiectului de buget de la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” Pașcani

Răzvan Grecu

Sute de tone de material antiderapant, răspândite pe drumurile din judeţul Iaşi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site