NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

În această noapte începe a patra etapă de dezinsecție la Pașcani

O nouă etapă de dezinsecție, începe în această seară la Pașcani. Aceasta va avea loc în perioada 24-31 august, între orele 22.00-06.00. Dezinsecția a început anul acesta în luna mai, când a avut loc prima etapă . Inițial, a patra etapă a fost anunțată pentru perioada 10-14 august, însă a fost amânată din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Produsul folosit pentru dezinsecție este Cymina Plus. Substanţa face parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole),  și este avizată de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății.Personalul implicat în execuţia serviciilor este calificat în funcţia de agent D.D.D., în  conformitate cu  legislația în vigoare și este dotat cu echipament de protecție corespunzător.

”Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem un apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi lucrări de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort.In situatia in care, sunt cetateni la care apar  simptome de intoxicatie la nivelul cailor  aeriene, usturimi, disconfort respirator, toxicitate digestiva cu dureri abdominale, greata, varsaturi, crampe  abdominale, ii rugam sa se adreseze  medicului de familie  sau Compartimentului  de Primiri urgente  din cadrul Spitalului Municipal de Urgenta Pascani.Persoanele care detin in proprietate/concesiune/inchiriere, lucii de apa populate cu peste, detinatori de stupi si populatii de albine, sa isi ia masuri de preventie pe perioada actiunii de dezinsectie, pentru a evita producerea unor evenimente de natura sa conduca la afectarea populatiei de pesti si a familiilor de albine. In caz contrar societatea, in calitate de operator al serviciului public de DDD este absolvita de orice responsabilitate”, conform anunțului făcut de CLP Ecoserv SRL.

Advertisements

În situația în care condițiile meteo nu vor fi favorabile, acțiunea de dezinsecție va fi prelungită.

Advertisements
  

Reaminitm că în conferința de presă săptămânală, de la Primăria Pașcani, primarul Marius Pintilie a anunțat că se ia în considerare ca anul viitor să se facă dezinsecția cu  avionul, pentru o eficiență mărită.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Execuție publică: Primarul și consilierii locali atacați dur de pășcăneni pe subiectul ApaVital. Rățoi și Pantazi promit un verdict în 2-3 zile

Marius Parteni

Hotărâre ilegală ce privește patrimoniul, descoperită la Pașcani de către prefectul județului Iași! (DOC)

Răzvan Grecu

Comercianții din Piața Vale plătesc pentru aberațiile unui raport de reevaluare supus aprobării de primarul Dumitru Pantazi!

Răzvan Grecu
Încarcă...