NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Municipalitatea a dat în judecată ARSACIS și ApaVital! Asociația nu poate justifica cum administrează operatorul regional Stația de Epurare!

Plata redevenței la cuantumul prevăzut de lege a dat naștere unui nou proces civil între Primărie, pe de o parte, ARSACIS și ApaVital de partea cealaltă. Municipalitatea solicită ca prevederile HCL 88/2015 prin care se stabilea cuantumul minim al redevenței datorate de operatorul regional să fie ratificate de asociație printr-un act adițional la Contractul de Delegare.

 

Un alt capăt al cererii de chemare în judecată este obligarea la plată a operatorului ApaVital a redevenței datorate municipiului Pașcani pentru exploatarea sistemului de apă și canalizare. Suma solicitată în instanță este de aproximativ 1,5 milioane de lei.

Acțiunea a fost introdusă de primarul Dumitru Pantazi la câteva zile după ce consilierul local Sorin Olariu a inițiat un proiect de hotărâre prin care somează operatorul ApaVital să achite în termen de maximum 20 de zile contravaloarea redevenței la zi, în caz contrar contractul urmând a fi reziliat.

În urma acestui demers juridic a ieșit la iveală o situație pe care Actualitatea TV a dezvăluit-o acum o lună de zile: ApaVital operează ilegal stația de epurare a municipiului Pașcani.

În aceste zile, funcționarii de la Primărie au răscolit documentele Consiliului Local, la solicitarea ARSACIS, pentru a verifica dacă Actul adițional nr. 16 la Contractul de Delegare a fost aprobat sau nu de legislativul local. Prin acest document se transfera practic stația de epurare în administrarea ApaVital și se delega serviciul de epurare către operatorul ieșean.

Actul adițional nr.16 a fost adoptat de ARSACIS în data de 23 septembrie 2015 și a fost semnat în numele și pe seama municipiului Pașcani de către președintele asociației Victor Chirilă. Însă, acesta nu a avut de la Consiliul Local niciun mandat pentru a semna acest document pentru municipiul Pașcani, iar conform practicii celor de la ARSACIS documentul ar fi trebuit ratificat de legislativul local imediat după semnare. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, deși au trecut 18 luni de atunci.

Motivul? Primarul Dumitru Pantazi a refuzat să pună pe ordinea de zi a Consiliului Local acest document spre aprobare întrucât acesta nu conținea prevederile HCL 88/2015 care fixau ca valoarea minimă a redevenței să acopere ratele municipalității la împrumutul BEI.

Mai mult, sursele neoficiale au afirmat pentru NewsPascani.com că primarul Dumitru Pantazi a votat în AGA ARSACIS adoptarea actului adițional nr.16 în forma defavorabilă municipalității.

Actualitatea TV a încercat să verifice această informație în mod oficial la președintele executiv al ARSACIS, Paul Benesch, însă acesta nu a răspuns apelurilor telefonice.

 

 

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Ședință de îndată convocată de opoziție pe situația de la RAGCL Pașcani. Apa caldă a fost sistată ieri, 4000 de familii fiind afectate în acest moment!

Marius Parteni

Pantazi a decis instaurarea CENZURII în Primăria Pașcani! Funcționarii nu mai pot citi presa locală și nu mai pot folosi Facebook-ul pe calculatoarele instituției! Totul după ce un funcționar public a fost prezent la Actualitatea TV

Răzvan Grecu

Fosta cantină CFR Paşcani, focar de infecţie pentru locuitorii din zonă

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site