NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Moşule, ce scump te-ai mai făcut!

De la an la an, tot mai mulţi ieşeni aleg să facă un ban în plus în această perioadă deghizându-se în personajele îndrăgite ale copiilor.

Anunţurile cu Moşi Crăciuni de închiriat au împânzit site-urile de anunţuri şi nu numai. Reţelele de socializare, rubricile cu mica publicitate sunt şi acestea pline cu reclame de acest gen. Astfel, ieşenii care doresc ca sărbătoarea Crăciunului să fie una de neuitat pentru cei mici le pot pregăti acestora o mică supriză, în funcţie de bugetul familiei. Însă, totul trebuie programat din timp, locurile disponibile fiind puţine la număr, mai ales că de la mijlocul lunii noiembrie au început înscrierile pe lista “Moşului”. Firme specializate în organizarea de evenimente sau simpli particulari care doresc să facă un ban în plus cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi-au pregătit “repertoriul” şi “recuzita” pentru un astfel de eveniment. 

 
Vine cu tot cu ajutoare
 
Faţă de anul trecut, când mai toate ofertele variau în jurul a 100 de lei, prezenţa Moşului s-a scumpit cu 20%. Astfel, pentru ca îndrăgitul personaj să îşi facă apariţia, preţ de jumătate de oră, acasă la dumneavoastră spre a le oferi copiilor cadourile vă poate costa 120 de lei. “Fă-i o surpriză copilului tău şi invită-l pe Moş Crăciun acasă, pentru o amintire de neuitat şi fără să cauţi o explicaţie pentru absenţa Moşului. De obicei, Moş Crăciun intră pe furiş, după ce copilaşii au adormit. La noi vine cu distracţie şi voie bună, pregătit pentru copiii plini de energie şi bucuroşi că îl pot vedea pe Moş Crăciun şi de a-i spune dacă au fost cuminţi sau nu”, se arată într-un pliant distribuit prin municipiu în această perioadă. Pentru a beneficia de serviciile Moşului o oră întreagă pe părinţi îi va costa în acest an 180 lei, iar pentru opţiunea de 90 minute preţul ajunge la 350 de lei. În plus, pentru cei cu dare de mână, există şi varianta de a închiria, pe lângă Moş Crăciun, şi ajutoarele sale. Prezenţa unei Crăciuniţe timp de jumătate de oră scoate din buzunarele părinţilor alţi 60 de lei, iar suma poate ajunge până la 250 lei în cazul când se optează pentru varianta de a anima petrecerea celor mici timp de o oră şi jumătate. Nu în ultimul rând, antreprenorii de sezon pun la dispoziţia părinţilor şi spiriduşi, a căror preţ de închiriere este similar Crăciuniţei. Unii antreprenori spun că de o săptămână a început într-un ritm crescut numărul solicitărilor. „Noi oferim servicii doar în Ajun şi în zilele de Crăciun. Faţă de anul trecut constatăm o creştere a numărului de solicitări. De regulă, clienţii noştri aleg pachetele până într-o oră, mai rar să depăşească acest interval”, ne-a indicat Ina Paladi, reprezentanta Ovidiu Cezar Constanţa SRL, una din firmele active pe acest segment.
 
Acoperă orice solicitare
 
O altă firmă adaptată cerinţelor de pe piaţă este Top Kids. Aceştia se laudă că sunt din anul 2007 pe piaţa organizării de evenimente speciale “Din experienţa nostră şi în urma diverselor solicitări ale clienţilor noştri permanenţi‚ din dorinţa diversificării gamei şi a creşterii calităţii prestaţiilor‚ ne-am fixat pe un pachet complex de servicii pentru perioada sărbătorilor‚ care acoperă orice solicitare”, se spune pe site-ul de prezentare al firmei. O categorie aparte o reprezintă Moşi Crăciunii de tip “freelancer”, anunţurile acestora fiind găsite îndeosebi pe reţelele de socializare şi pe site-urile de anunţuri. Ceva mai “ieftini” la preţ faţă de colegii angajaţi la firme de organizare a evenimentelor, aceştia se oferă să înterpreteze rolul lui Moş Craciun pentru serbări şi evenimente în grădiniţe, şcoli, firme şi familii pentru suma de aproximativ 100 lei. Ca şi în cazul unor firme, preţul este însă negociabil în funcţie de numărul de copii, locaţie sau de ora la care va avea loc reprezentaţia.
 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Costul ochelarilor de vedere pentru cei care lucrează la un monitor trebuie decontat de angajatori – decizie a Curții de Justiție a UE

Redacția

Finanțele scot la vânzare bunurile unei firme din Pașcani, în valoare de peste 1,2 milioane lei

Redacția

Showroom Ada Master Grup inaugurat la Pașcani (P)

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site