NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Moment aniversar la Tătăruși. Au fost marcați 150 de ani de învățământ

Sfârșitul de săptămână  a fost prilej de mare sărbătoare pentru comunitatea din Tătăruși. S-au aniversat 150 de ani de la înființarea Școlii din localitate.

 Programul a debutat de sâmbătă, 30 mai cu serviciul religios și cu dezvelirea unei plăci comemorative, care va aminti peste ani despre acest eveniment din vara lui 2015. Au urmat apoi depuneri de coroane la mormântul folcloristului Alexandru Vasiliu, și omagierea cadrelor didactice trecute în neființă.  

 Actuali şi foşti profesori, elevi de astăzi şi foşti elevi, autorităţi locale şi judeţene, au onorat cu prezenţa programul aniversar. Istoria instituţiei de învăţământ din Tătăruși a început în anul 1865, prima școală a funcționat într-o casă țărănească. Așa era pe vremuri, nu existau clădiri special amenajate pentru elevi.

 Au urmat alocuțiunile celor invitați la eveniment, care a fost deschis prin intonarea imnului țării. Elevii școlii din localitate au susținut la final un recital de muzică populară. Ziua de sâmbătă s-a încheiat prin organizarea unor manifestări sportive.

Duminică, 31 mai, a început cu o vizită la ”Muzeul satului” și la școlile din comună. A urmat o expoziție de pictură,de fotografie, cu lucrări din cadrul Proiectului Național, intitulată ”Natura nu se oprește la ușa casei tale”.  A fost inaugurată placheta jubiliară ”Trepte spre lumină”, lansarea revistei ”Orizonturi școlare”, cuvântul invitaților ”Gânduri și impresii”, iar la final a fost susținut un program artistic. Evenimentul a fost prezentat de Codruța Filip și Georgiana Catâru. La eveniment au fost invitate și autorități județene, printre care deputatul Neculai Rățoi, reprezentanți ai Consiliului Județean și Prefecturii Iași, Cristian Stanciu și Bogdan Abalașei.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Mama si-a invelit pruncul intr-o panza si l-a aruncat in WC

Redacția

Sprijin pentru digitalizarea învățământului. Primăria Tătăruși cumpără peste 500 de tablete pentru elevi și cadre didactice!

Marius Parteni

Zilele Comunei Todirești la a V-a ediție

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site