RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Moldovenii vor să blocheze drumul E85 timp de 15 minute, pe 10 August

Cătălin Urtoi, unul din liderii mișcării pentru construcția autostrăzii A8, autostradă care ar permite dezvoltarea întregii Moldove, prin legarea economică a județelor din această regiune a Moldovei de cele din Europa, a anunțat că pe 10 august se va bloca simbolic drumul E85, timp de 15 minute.

 

  

“Din pacate singura masura pe care o mai pot lua oamenii de rand este blocarea drumurilor! Dupa 13 ani de promisiuni, minciună, indolență și corupție, la cel mai înalt nivel politic, subiectul autostrazii A8 a devenit unul foarte sensibil și suntem obligață să reacționam. Coloana care se va deplasa spre București în ziua de 10 August 2019 va bloca simbolic drumul E85, timp de 15 minute, în mai multe locații, pentru a atrage atentia autorităților că nu mai acceptam nici un compromis! Din Iași se va pleca la ora 8.00 A.M. din piata Unirii, iar pe pe traseu ne vom intersecta și cu alte coloane de mașini care vor pleca din Suceava, Botoșani, Piatra Neamt, Bacau, Onesti, Focsani, Galați”, a explicat Cătălin Urtoi.

Construcția Autostrăzii A8 este un subiect foarte sensibil, lipsa acesteia fiind considerată de fapt principalul vinovat al subdezvoltării întregii zone. Având doar jumătate din populația pe care o avea în 1990, zona Moldovei din România este astăzi una din cele mai slab dezvoltate din Uniunea Europeană, dar și ultima în preferințele companiior care ar vrea să investească în România. De altfel, lipsas ifrastructurii din această parte, îi face inclusive pe actualii agenți ecponomici să se gândească la relocarea activității spre zone cu o infrastructură rutieră adaptată secolului XXI.

Pe 10 August 2019, moldovenii din Diaspora au invitat membrii asociațiilor care luptă pentru Autostrada A 8 alaturi de ei la “Mitingul Diasporei”, considerând că Autostrada Unirii ar trebui să fie declarată de Guvern obiectiv strategic de interes național.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Ce locaţii ia în calcul Primăria pentru un nou stadion? În vizor sunt şi comune vecine

Redacția

Organigrama EcoServ SRL, din nou pe masa Consiliului Local Pașcani. 5 posturi tăiate în câteva zile!

Marius Parteni

Pintilie spune că nu are ce să-și reproșeze în privința Centrului de Recoltare a Sângelui. „Pe mine nu m-a căutat domnul Benchea de ani de zile. Nu mi-a cerut absolut nimic, nu mi-a solicitat absolut nimic”

Răzvan Grecu
Încarcă...