NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ședință ADIS pe probleme de salubritate: Taxă de până la 5 lei/persoană din 2016

Vasile Axinte, viceprimarul municipiului Pașcani, a participat astăzi la Adunarea Generală a Acționarilor Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate. Principalul subiect a fost cel legat de modul cum decurge implementarea sistemului de management al deșeurilor, la nivel județean.

O noutate este faptul că de la înființarea ADIS toți locuitorii județului ar urma să plătească o taxă pe persoană de până la 5 lei pe membru de familie. De colectarea și transportul deșeurilor la stațiile de selectare, după care de groapa de gunoi se va ocupa un operator regional. În acest scop toți operatorii din județ au anunțat că se vor asocia pentru a participa la licitație astfel încât să o câștige, pentru a-și menține activitatea.

Cât privește investiția de la stația de transfer de la Ruginoasa, licitația nu a fost încă finalizată deoarece au existat contestații, dar în cel mult două luni de zile contractul de execuție va fi semnat.   

Valoarea investițiilor din sistemul de management al deșeurilor la nivel de județ se ridică la aproximativ 70 milioane euro. Până acum, în cadrul acestui proiect primăriilor le-au fost distribuite containere pentru deșeuri ce urmează să fie predate proprietarilor de imobile.    

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Interimatul directorului de la Biblioteca Municipală, prelungit pentru încă 60 de zile

Ema Roman

Primăria are licență pentru exploatarea nisipurilor și pietrișurilor, dar cheltuie milioane pentru achiziția de agregate

Marius Parteni

ARSACIS și APA VITAL dau ultimatum Primăriei Pașcani. Prețul apei ar putea exploda. Surse: Edilul local nu vrea să piardă operatorul local

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site