RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Mituitori, atenţie în trafic! Cătălin Ghimpu este polițistul incoruptibil, evitați-l!

Cum s-a ales şoferul băut cu cătuşe chiar pe mâinile în care ţinea mita de oferit poliţistului, la Leţcani. Agentul de poliţie în cauză, Cătălin Ghimpu, este la al treilea mituitor pe care îl trimite în instanţă.

 

  

 

Reporterii „Ziarului de Iaşi“ l-au găsit pe poliţistul incoruptibil care a denunţat de trei ori mita oferită de şoferii prinşi în ofsaid. Este vorba despre Cătălin Ghimpu, poliţist în cadrul Secţiei de Poliţie Leţcani. În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 4.20, tânărul poliţist a tras pe dreapta în Leţcani un autoturism Dacia 1.300 la volanul căruia se afla Claudiu Beşleagă, în vârstă de 20 de ani, din Miroslava. Ghimpu a testat şoferul cu aparatul Drager, reieşind o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cum existau astfel indicii că alcoolemia în sânge, care este de regulă dublul celei în aerul expirat, trece de limita răspunderii penale (0,8 la mie), poliţistul l-a transportat pe şofer la spital, unde i s-au prelevat două probe de sânge pentru determinarea exactă a concentraţiei alcoolului din sânge. Potrivit anchetatorilor, a doua zi, adică pe data de 11 aprilie, Claudiu Beşleagă l-a căutat pe poliţist la sediul Poliţiei Leţcani, unde i-a făcut o ofertă: 450 de euro pentru ca să „uite“ de deschiderea dosarului penal. Poliţistul ar fi dat de înţeles că acceptă, însă imediat a denunţat tentativa de mită la Direcţia Generală Anticorupţie, care au organizat un flagrant a doua zi, pe 12 aprilie. Beşleagă a fost reţinut pe 12 aprilie, imediat după flagrant.

„Echipa operativă constituită din lucrători ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au organizat şi realizat acţiunea de prindere în fragrant. Persoana bănuită, B.C.A., a fost surprinsă în timp ce oferea agentului de poliţie, denunţător în cauză, suma de 450 de euro. Faţă de B.C.A., procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, precum şi reţinerea inculpatului pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Iaşi cu propunerea de arestare preventivă“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei.

Poliţistul de la Leţcani a mai sesizat în două rânduri autorităţile despre faptul că doi şoferi au încercat să l mituiască: un caz în 2014 şi un altul în ianuarie 2016. În ianuarie a.c., Ghimpu a prins un ieşean care conducea un autoturism fără a avea permis de conducere. Acesta din urmă i-a promis suma de 1.500 lei pentru a nu-i deschide dosar penal.

„Echipa operativă constituită din lucrători ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au organizat un flagrant, şoferul fiind surprins imediat după ce a oferit agentului de poliţie, denunţător în cauză, suma de 1.500 lei şi i-a promis totodată că-i va remite şi alte bunuri la o dată ulterioară“, au explicat atunci reprezentanţii Poliţiei. 

Sursa www.ziaruldeiasi.ro 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Apel pentru salvarea vieții unei polițiste de la IPJ Iași care are trei copii, dintre care doi sunt adoptați

Redacția

Ameninţare la adresa unui poliţist: „Îţi ştiu fiica, o violez şi îi tai gâtul“

Redacția

Amănunte noi în cazul atacului din casa lui Lucian Apostol. Indivizii l-au atacat cu un baston cu electroșocuri. Angajatul bănuit are alibi

Marius Parteni
Încarcă...