NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministrul Muncii: Minerii își vor primi banii în zilele de 25 și 26 februarie. Compania are răgaz trei luni să se reorganizeze

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat luni, după o întâlnire cu reprezentanții minerilor, că cei aproximativ 3.000 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara își vor primi salariile restante în trei tranșe, prima dintre ele urmând să aibă loc pe 25 și 26 februarie.

Raluca Turcan a precizat că o primă măsură a fost elaborarea unei Ordonanțe de Urgență, deja publicată în Monitorul Oficial, prin care din fondul de garantare pot fi făcute plățile către Complexul Energetic Hunedoara.

Astăzi vom aproba o Hotărâre de Guvern prin care vom elabora și prezenta normele de aplicare pentru plățile din OUG. Vom aloca bani în trei tranșe pentru drepturile salariale restante, plata salariilor pe trei luni. Plata salariilor compensatorii pentru cei care intră la pensie și pentru asigurarea transportului la locul de muncă și tichetele de masă”, a declarat ministrul Muncii.

Ea a adăugat că „în prima tranșă vom acorda și bani pentru plata subvenției de căldură”.

  

Am agreat ca aceste plăți în trei tranșe să aibă mare avantaj ca în zilele de 25 și 26 minerii să poată să încaseze drepturile restante și un alt mare avantaj este că toată compania capătă un răgaz de trei luni prin care să se reorganizeze și să prezinte un plan de dezvoltare pe termen lung. Vorbim de 3.000 de oameni. Avem 70 de mineri blocați în mină. Îmi exprim speranța ca minerii să înceteze greva să iasă la suprafață, să nu mai gândească varianta intrării în greva foamei”, a mai spus ministrul.

Luni dimineanță, premierul Cîțu a declarat că nu i se pare „normal” protestul minerilor și că nu va „permite” să se întâmple o nouă mineriadă. 

digi24

Advertisements

Related posts

S-au eliberat trei “scaune” de deputaţi. Rovana Plumb, Eugen Tomac şi Viorel Ştefan au demisionat

Redacția

Ramona Bădescu, în lacrimi. Tatăl vedetei a murit infectat cu coronavirus

Redacția

Apelul disperat al unei tinere! Îşi cauta mama

Redacția
Încarcă...