RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Ministrul Muncii, Claudia Ana Costea: Legea salarizării unitare este o soluţie pentru diferenţele salariale dintre categoriile sociale


Ministrul Claudia Ana Costea a fost invitata jurnalistului Claudiu Lucaci în Ediţia Specială de pe TVR 1 de marţi seară. Ce se întâmplă cu salariile celor 6,5 de milioane de români angajaţi? Mai constituie munca şi bunăstare pentru ei? Cum vor fi eliminate discrepanţele salariale dintre angajaţi- sunt întrebări la care ministrul a răspuns în direct.

  

 

Legea salarizării unitare este o soluţie pentru diferenţele salariale dintre categoriile sociale- a declarat marţi seara ministrul Muncii, Claudia Ana Costea, în Ediţia Specială în care a fost invitata jurnalistului Claudiu Lucaci.

Ministrul a spus că orice sistem de salarizare obiectiv trebuie să fie bazat pe criterii de competenţă şi să reflecte importanţa activităţii desfăşurate şi că la sfârşitul anului trecut a trimis o adresă fiecărui minister, pentru a-i fi comunicate mai multe criterii, printre care cele de performanţă şi cele care să justifice premierea.

Claudia Ana Costea a enumerat şi discrepanţele care există intre diferite categorii de salariaţi: “diferenţe de salarizare între persoane care ocupă aceeaşi funcţie, între persoane care au aceeaşi vechime în activitate, care ajung să aibă un salariu mai mic decât debutanţii. Există diferenţe în interiorul aceleiaşi instituţii şi între diferite instituţii. Şi în interiorul administraţiei publice”.

Citiți articolul integral pe StirileTVR.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

ANUNŢ DE RECRUTARE ÎN DOMENIUL INFORMATIC

Redacția

Senatul a votat reducerea vârstei de pensionare pentru femeile care au născut 3 copii până în 1990

Redacția

Conferință de presă Sorin Olariu, PMP, 18 martie 2019 (VIDEO)

Redacția
Încarcă...