NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ministrul Educaţiei vrea ca şi elevii de clasa l să poată fi lăsaţi repetenţi

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a declarat la Digi 24 că legea prevede că nu pot fi lăsaţi repetenţi copiii până la clasa a lll-a, dar acest lucru trebuie schimbat, pentru că este o greşeală.

 

„Din păcate, e o prevedere legală, până în clasa a treia copiii nu pot fi lăsaţi repetenţi. Cred că trebuie să revenim asupra acestui aspect pentru că, iată, unde suntem. Ajungem la clasa a opta şi atunci constatăm că nu ştiu să scrie bine, că nu ştiu să calculeze bine şi că 36% nu sunt în stare să ia 5 la evaluarea de la clasa a opta.  Cred că obiectivele de care vorbeam trebuie stabilite prin lege şi în fişa postului fiecărui profesor”, a afirmat ministrul, întrebat în legătură cu interdicţia de a lăsa reprenţi copiii de clasa l.

Întrebată dacă acest obiectiv, de a nu lăsa repetent un copil de clasa I, este o greşeală, Andronescu a răspuns: „Categoric”. La argumentul expertului în educaţie Oana Moraru conform căruia nu ai voie să laşi repetenţi pentru că s-a demonbstrat că din punct de vedere psihologic nu are niciun efect asupra copilului, Andronescu a replicat: „Te străduieşti mai mult să-l înveţi ce trebuie să-l înveţi”.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Ceremonie de absolvire pentru elevii claselor a VIII-a de la Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu”

Redacția

Spectacol cu baloane la începutul taberei „Împreună pentru tineri”

Irina Gherasim

Începând cu anul viitor, absolvenţii facultăţilor vor putea debuta în carieră ca stagiari

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site