NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Regional

Ministrul Costel Alexe: „Solicit în mod public primarilor PSD din județul Iași care amână deliberat achiziția de tablete pentru elevi, să demareze urgent achizițiile!” (P)

Având în vedere faptul că prin hotărârea de Guvern adoptată săptămâna trecută privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Executivului, s-a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2020 cu o sumă record pentru județul Iași, de 45,65 milioane de lei, toate UAT-urile au acum la dispoziție fonduri suficiente pentru a achiziționa de urgență tablete și alte materiale necesare începerii anului școlar.

Președintele PNL Iași și Candidat la Președinția Consiliului Județean Iași, ministrul Costel Alexe, face un apel public la adresa primarilor PSD să nu boicoteze începutul de an școlar și buna funcționare a activităților didactice și să demareze de urgență achizițiile pentru tablete și a celorlalte materiale necesare.

„Sumele record pe care le-am obținut pentru Iași de la Guvern permit tuturor UAT-urilor să achiziționeze tablete pentru elevi, indispensabile în această perioadă, mai ales acolo unde suntem pe scenariu galben sau roșu. Există informații și plângeri că unii primari PSD refuză în mod deliberat să facă aceste achiziții tocmai pentru a se crea o situație de criză, spunând părinților, elevilor și tuturor cetățenilor că nu există fonduri și că Guvernul liberal nu vrea să-i ajute. Este o mare minciună. Toate primăriile au acum fonduri disponibile din care pot și trebuie să achiziționeze elevilor aceste tablete.

Primarii PSD din Bivolari, Roșcani, Țibănești și din alte localități din județ sabotează în mod deliberat proprii elevi, familiile acestora și comunitățile lor!

Solicit în mod public primarilor PSD din județul Iași care amână deliberat achiziția de tablete pentru elevi, să demareze urgent achizițiile! Nu transformați nevoile copiilor în luptă și boicot electoral, nu vă jucați cu soarta unei generații pentru interesele voastre înguste.

După 27 septembrie voi fi un partener corect cu toții primarii din județ, indiferent de culoarea politică, ce se luptă și muncesc pentru comunitățile lor. Dacă, însă, voi constata că unii dintre ei au sabotat începerea anului școlar, nu voi avea nicio remușcare să-i evit pentru următorii ani. Ei nu vor mai fi parteneri pentru mine. Acest început de an școlar este și un test al corectitudinii, al eficienței și al implicării administrative!”, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Iași.

Advertisements

Related posts

Accident mortal la Drăgușeni! Un autoturism a fost spulberat de un autotrailer intrat pe contrasens!

Marius Parteni

Costel Alexe: Vin la Consiliul Județean Iași pentru a face administrație în folosul cetățeanului (P)

Redacția

Meteo, 14-20 septembrie | Vreme frumoasă, dar în unele zone toamna își arată primele semne

Redacția
Încarcă...