RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Ministrul Agriculturii: Scumpirile apărute în ultima perioadă la ouă şi anumite produse din carne şi lapte nu sunt justificate

Consiliul Concurenţei a primit o sesizare a ministrului agriculturii legată de creşterea preţurilor la alimente. Preşedintele Consiliului, Bogdan Chiriţoiu, a preciza  că situaţia va fi analizată cu atenţie. El mai spune, însă, că, la ora actuală, la nivel european, există o tendinţă de majorare a preţurilor la unele alimente.

 

  

Aflat în vizită la Sibiu, ministrul agriculturii, Petre Daea, a reluat ideea că majorarea preţurilor din ultima perioadă la ouă şi unele produse din carne şi lapte nu este justificată.

Petre Daea: La fiecare produs ne-am dus să vedem în raft ce se întâmplă, ne-am dus să vedem ce se întâmplă la producător. Am constatat la producător că nu există modificări în costul de producţie. Noi nu găsim elemente obiective care să justifice un asemenea preţ şi atunci am solicitat răspuns de la Consiliul Concurenţei, pentru că ei sunt specializaţi, au şi instrumente legale, să vedem dacă există şi alţi factori perturbatori pe piaţă.

Şi crescătorii de animale solicită intervenţia autorităţilor în contextul în care, susţin ei, îşi vând produsele mai ieftin decât în urma cu câteva săptămâni, însă ele ajung la consumator cu preţuri mult mai mari. Potrivit Asociaţiei Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine, politica practicată de marile lanţuri de magazine va duce la scăderea consumului şi a veniturilor producătorilor.(Rador/FOTO doc.ro)

Sursa www.reporteris.ro

Related posts

Pentru a vinde o casa sau un teren va trebuie avizul psihiatrului

Redacția

Căsătoria în vremea coronavirusului. La Primăria Pașcani nu a fost depusă nicio cerere în perioada următoare

Oana Cordoneanu

Recomandările ISU în perioada Sărbătorilor Pascale

Redacția
Încarcă...