RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ministrul Sănătății impresionat de modul în care arată Spitalul Municipal de Urgență din Pașcani (FOTO – VIDEO)

Spitalul Municipal de Urgență Pașcani este dovadă vie a faptului că sistemul de sănătate poate avea unităție medicale funcționale. Aceasta este concluzia ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, după vizita pe care a avut-o programată astăzi la Pașcani.

 

Ministrul Sănătății a fost așteptat de multe oficialități locale și județene, angajați ai spitalului în frunte cu echipa managerială și mulți alți invitați. Bănicioiu și-a început vizita în jurul orelor 12.00. Costică Pânzaru, managerul Spitalului Municipal de Urgență, i-a arătat mai întâi ministrului și celorlalți invitați Compartimentul de Primiri Urgențe, obiectiv modernizat cu fonduri de la Ministerul Sănătății.

  

A urmat apoi tăiererea panglicii la obiectivul heliport al spitalului, după care ministrul a vizitat capela din curtea unității, blocul alimentar, secțiile de Terapie Intensivă și Chirurgie. Managerul spitalului i-a transmis ministrului încă de la începutul vizitei faptul că unitatea are 456 de angajați, iar în conturi lichidități de aproximativ 1,3 milioane euro.“Spitalul din Pașcnai este dovada vie a faptului că se poate. Felicitări tuturor și mă bucur să aflu că aici comunitatea locală și ceilalți factori de decizie și-au dat mâna pentru a susține sănătatea”, a declarat ministrul Sănătății.

El a sugerat administrației locale să acorde locuințe tinerilor medici, pentru ca unitatea să aibă specialiști.“Vă urăm bun venit în această unitate medicală, care este emblema orașului. Suntem mereu în căutarea de soluții pentru susținerea acestui spital. Vom face proiecte pentru dotarea unității și a pune umărul la dezvoltarea ei”, a susținut primarul Dumitru Pantazi.        

Deputatul PNL Grigore Crăciunescu a susținut că unul din motivele pentru care unitatea a ajuns la acest nivel este acela că nu a fost schimbată conducerea spitalului, iar echipa managerială a avut continuitate. Acesta a fost contrazis de deputatul Neculai Rățoi, care a declarat că au existat intenții ca managerul Pânzaru să fie înlocuit, dar el s-a opus.

Menționăm faptul că în discursul său managerul Spitalului Municipal de Urgență a mulțumit tuturor celor implicați în procesul de modernizare a unității medicale din anul 1982 de când a fost construit și până în prezent.

{flv}diverse/misistrul sanatatii heliport{/flv}

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Canalul de YouTube al Senatului a fost suspendat din cauza Dianei Șoșoacă

Redacția

Când devine sforăitul o problemă de sănătate?

Redacția

IGSU va angaja peste 8.500 de oameni. Arafat: O considerăm o hotărâre istorică

Redacția
Încarcă...