NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un bărbat de 73 de ani venit din Milano a ajuns la Spitalul Municipal Pașcani cu tulburări respiratorii! A fost trimis la Iași fiind suspectat că este infectat cu coronavirus!

Primul caz de suspiciune de infectare cu coronavirus a fost astăzi transportat la Spitalul de Boli infecțioase ”Sfânta Parascheva” din Iași. Este vorba despre un bărbat de 73 de ani, care s-a întors în urmă cu cinci zile din Milano.

Acesta s-a prezentat astăzi, la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență Pașcani, acuzând dificultăți de respirație și episoade de tuse. Având în vedere că acesta călătorise recent într-o zonă din Italia afectată de epidemia de coronavirus, medicii au anunțat Direcția de Sănătate Publică și au transferat pacientul la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Doctorul Daniel Bechir, managerul unității medicale, a explicat pentru NewsPascani.com că bărbatul suferă de astm bronșic și că este posibil ca problemele sale de sănătate să fie cauzate de această boală. Managerul spitalului a mai spus că dacă testele vor ieși pozitive se va demara o anchetă epidemiologică pentru a se identifica toate persoanele care au intrat în contact cu bărbatul de 73 de ani.

„Este vorba despre un pacient de 73 de ani, care a aterizat în urmă cu cinci zile de la Milano. S-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgențe cu tuse și dispnee, adică tulburări de respirație. Având în vedere că a venit din acea zonă și că prezenta acele simptome noi am anunțat Direcția de Sănătate Publică și Spitalul de Boli Infecțioase Iași,  acolo unde a fost și transportat. Pacientul are astm bronșic și este posibil ca aceasta să fie și cauza stării de tuse și de dispnee. Dar până la rezultatele analizelor noi nu putem spune dacă este vorba despre o infectare cu coronavirus. Dacă se va confirma, atunci se va face și o anchetă epidemiologică pentru a fi indentificate persoanele cu care pacientul a intrat în contact”, a explicat dr. Daniel Bechir, managerul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani.

loading...
Advertisements

Related posts

Ministrul Sănătății: Medicii rezidenți ar putea fi obligați să rămână în țară

Redacția

Salariile din sănătate au fost majorate

Redacția

Sistemul informatic din Sănătate a căzut. Cardurile pacienților, blocate din nou

Redacția
Încarcă...