RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Miliardarii chinezi dau iar târcoale KOSAROM-ului

Un grup agroindustrial din China a reluat discuţiile cu grupul ieşean KOSAROM pentru dezvoltarea unui lanţ de ferme ultramoderne care să producă în România şi să exporte apoi carnea în China.

“Am convenit asupra unui proiect care se dorește a se dezvolta pe termen mediu și lung și vizează dezvoltarea industriei de carne de porc în regiunea de nord-est a României. Negociem o producție mai mare, prin crearea de noi ferme de porci și de pui în toată zona. În acest fel, fermierii care cresc boabe și soia vor beneficia de eliminarea nevoii de a-și păstra produsele. Acest tip de proiect va crea valoare adăugată pe segmente diferite: agricultură, zootehnică, industria alimentară și va avea un efect social și economic prin crearea de noi locuri de muncă și prin reducerea nevoilor de import de carne de porc și pasăre”, a povestit creatorul KOSAROM, Neculai Apostol. 

  


Export de sute de milioane de euro anual

 Fondatorul KOSAROM a oferit şi câteva cifre ale afacerii puse la cale cu partenerul chinez. “Putem conta pe exportul produselor noastre și pe reechilibrarea deficitului comercial al țării noastre. În prima fază, putem produce anual peste 600.000 de porci, dublând capacitățile de producție, sacrificare, înghețare și depozitare. De asemenea, putem deschide porțile de export către China, datorită acestui parteneriat. În 4-5 ani, întregul potențial de producție a porcinelor din această regiune ar putea fi dezvoltat pentru a ajunge la 6-7 milioane de porci anual”, a spus Apostol.

Până la chinezi, KOSAROM pariază pe nemţi


Unul din cârligele cu care au fost atraşi partenerii din China îl reprezintă relaţia excelentă a grupului KOSAROM cu Germania, etalonul calităţii în industria agroalimentară. Kosarom este prezentă pe piața germană de mai bine de cinci ani fiind prima companie din România care a fost acceptată și listată cu toate produsele sale. 


  “A fost nevoie de aproximativ un an și jumătate de muncă grea, pentru a oferi detalii despre fiecare ingredient prezent în cele 25 de produse pe care le vindem în Germania. Avem produse în câteva sute de magazine Mix Markt din toată Germania. Acest parteneriat ne-a adus un alt contract cu un mare comerciant cu amănuntul în Germania și deja avem trei produse listate în magazinele lor. La aniversarea a 20 de ani, am fost invitați să prezentăm o gamă mai largă de produse unei alte companii de retail din Germania. Pentru noi, a fost o onoare și un semn de apreciere pentru calitatea produselor KOSAROM”, s-a lăudat Neculai Apostol.

 Investiţii de 28 milioane euro în ferme noi de porci 

 În loc să aştepte miliardele din China, KOSAROM a bugetat deja investiţii proprii de 28 milioane euro pentru extinderea fermelor de la Suinprod (producător de carne de porc). “Unul dintre proiecte, în valoare de 8 milioane de euro, vizează construirea unui sistem integrat de producție agricolă la unitatea de la Suinprod, în care vom avea 1.500 de scroafe și purcei care vor fi crescuți până când vor ajunge la greutatea optimă pentru sacrificare. Acest proiect va deveni operațional în luna mai și va reprezenta o creștere a capacității de producție de la 100.000 la 142.000 de capete. {jcomments off}

articolul integral pe www.topiasi.ro

Related posts

Facturile întârziate de la Hidroelectrica pot fi plătite în 6 rate egale | Calculul pentru consumul din ultimele luni ar trebui să ajungă la toți clienții în două luni

Redacția

Viitorul sună bine pentru oamenii de afaceri ieşeni

Redacția

Un senator vrea să oprească grindina în judeţul Iaşi

Ema Roman
Încarcă...