RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Mesajul emoţionant transmis de o fostă elevă după moartea profesorului Constantin Petrea!

Profesorul Constantin Petrea a fost iubit şi respectat de către elevii săi. Dovadă stau sutele de mesaje de condoleanţe transmise atât de actuali elevi cât şi de foşti elevi. Cu toţii sunt şocaţi de vestea morţii profesorului de matematică.

 

  

Aveţi mai jos mesajul emoţionant al păşcănencei Lorena Luchian – căreia Constantin Petrea i-a fost profesor în şcoala generală. Un vizionar, un om sensibil – aşa îl descrie Lorena pe cel care îi spunea Lucky star, fiind convins, încă de pe atunci, că ea va deveni actriţă…ceea ce, peste ani şi ani, s-a şi întâmplat.

Citiţi aceste rânduri:

<Nu mi-a plăcut niciodată matematica. 

Dar imi plăcea proful de mate.

Imi plăcea atât de mult, incât m-am împrietenit și cu matematica.
El nu era genul de om care să se poarte cu mănuși albe cu tine, care să treacă cu vederea neștiința și greșelile. Era cel mai sincer om. De un mare caracter. Un dascăl dedicat și pasionat de meseria lui. Un om cu un simț al umorului delicios și cu o autoironie rar întâlnită. 
Cu o înfățișare ușor dură, o statură inaltă și impozantă, cu o ușoară răgușeală și niște mâini fenomal de lungi și de frumoase.
Erau momente când il surprindeam privind pe fereastra clasei, spre zări indepărtate. Parcă ascundea o durere. Părea un actor italian din sfera romanticilor. De altfel, mi-a și mărturisit in treacăt, că mereu și-a dorit să fie actor. 
Iubea animalele. Avea căței. Pe care îi îngrijea și cărora le vorbea ca unor oameni.
Visa noaptea probleme și geniul său il chinuia atât de tare, încât îl ținea treaz ca să le transcrie.
Știu asta din mărturiile sale, dintr-o zi în care ne-am intersectat, intâmplător, pe stradă. Și am povestit.
Lucky star. Așa-mi zicea. În clasa a 5-a, mi-a spus ca eu voi fi actriță. Știa despre oameni, mai multe decât știau ei despre ei.
Un vizionar. Un om sensibil. Un om profund. Un om care nu se ferea sa își arate emoțiile, dar care știa să te țină la distanță.
Inchid ochii și imi amintesc de anii de generală și de orele de mate în care, deși riscam vreun 7, le așteptam nerăbdătoare.
Profesorul meu de matematică a fost primul meu model de “așa aș vrea să fiu.” Un discurs impecabil, argumente mereu solide, o temelie puternică de cunoaștere, bunătate, mult har și cele mai frumoase costume.
Am un gol în stomac și sufletul mi-e trist. Devreme, mult prea devreme. 
Rămas bun, domnule profesor Petrea!
Odihniți-vă în pace!>

 Colegii profesorului Petrea au fost şocaţi de vestea trecerii sale în nefiinţă. Iată ce au transmis aceştia:

<Colectivul cadrelor didactice de la Şcoala Gimnazială „Iordache Cantacuzino” Paşcani regretă profund trecerea în nefiinţă a colegului nostru prof. Constantin Petrea, un profesionist de excepţie şi un om minuntat!

Am fost colegi 20 de ani şi ne-am bucurat de valorile promovate şi de palmaresul adus la disciplina matematică, în unitatea noastră şcolară. În ultimul an şcolar colegul nostru a avut catedra la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” Paşcani, unde şi a continuat misiunea de dascal. Odihnească-se în pace!>

<Un pios omagiu unui OM deosebit! Cu profundă tristeţe am aflat vestea trecerii la cele veșnice a colegului nostru, domnul profesor Petrea Constantin. Dispariţia sa lasă un gol imens în inimile tuturor cunoscuților, pentru care a reprezentat un reper moral, un model de corectitudine, profesionalism, bunătate, modestie si eleganță. În aceste momente grele pentru familie, pentru cei apropiați și dragi, îi încredințăm de întreaga noastră compasiune și le adresăm tuturor sincere condoleanțe! Dumnezeu să-i odihnească în pace sufletul său bun!>

Colectivul cadrelor didactice de la Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu”

Related posts

Lucrări de igienizare a rezervorului de apă Miroslovești! Alimentarea va fi sistată!

Ema Roman

Prins de poliţie în timp ce fura porumb

Oana Cordoneanu

Românii, pe locul doi în UE privind riscul de sărăcie şi excluziune socială. Peste o treime se află în această situație (Eurostat)

Redacția
Încarcă...