NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Pompierii pășcăneni în alertă maximă la Palatul lui CUZA din Ruginoasa

Pompierii pășcăneni alături de colegii lor din Târgu Frumos au participat astăzi la o acțiune complexă de stingere a unui ,,incendiu” izbucnit la Palatul lui CUZA din Ruginoasa.

 

Din fericire, vorbim doar despre o simulare, menită să perfecțoneze gestionarea unei posibile situații reale. La fața locului s-au deplasat 4 autospeciale și un număr de 29 de pompieri care au înconjurat zona, acționând asupra ,,focului”, atât din exteriorul clădirii, cât și din interior.

  

Exercițiul a durat mai bine de o oră, având în desfășurare și două acțiuni de acordare a primului ajutor în cazul a două victime, cu fracturi la membrele inferioare și cele superioare, una dintre ele ,,căzută” de la balcon, iar cealaltă accidentată în urma ajutorului dat la stingerea ,,flăcărilor”.

Pe lângă pompierii pășcăneni și cei din Târgu Frumos, la simulare au participat și colegi de-ai lor din cadrul Inspectoratului Situații de Urgență Iași, printre care s-a aflat și inspectorul șef, colonelul Dan Paul Iamandi.

„Toate obiectivele propuse în cadrul acestei operațiuni au fost atinse în proporție de 100%. Totodată, exercițiul de acordare a primului ajutor s-a încheiat cu succes, iar ,,victimele” au fost transportate la Spitalul Municipal Pașcani. ”, a declarat ofițerul Relații Publice ISU Iași, locotenent Elena Covalschi.  

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Viceprimarul suferă: Din cauza unei răceli și a partidului care l-a propulsat în funcție

Marius Parteni

Pregătiri pentru Târgul Meşterilor Populari de la Paşcani

Ema Roman

Speranţe pentru 2.800 de români care au depus bani la CEC pentru o Dacie înainte de 1989

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site