RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EducațieLocal

Meniul alternativ, un proiect surpriză cu mare priză, la Colegiul Tehnic CF ”Unirea”

De mai bine de un an de zile, elevii Colegiului Tehnic CF ”Unirea” Pașcani, cei care nu stau în internat, beneficiază de o facilitate unică la nivelul unităților de învățământ din municipiu. “Meniul alternativ” vine în sprijinul celor care aleg o masă caldă în pauza mare, chiar dacă nu sunt abonații de zi cu zi ai cantinei.  

Mai clar spus, orice elev al unității de învățământ, poate avea acces la o masă caldă, în cele șase ore petrecute la școală. Dacă în cazul celor care stau în internat, lucrurile sunt bine organizate din punct de vedere al mesei și cazării, conducerea unității de învățământ a venit cu o măsură și în sprijinul celor care sunt doar cursanți.

“Proiectul numit de noi “meniul alternativ” este demarat anul trecut, dar a suportat modificări. Ideea noastră a pornit de la nevoia elevului pentru o masă caldă. Cu eforturi proprii am reușit să ne organizăm”, ne-a declarat profesor Daniela Orașanu, directorul Colegiului Tehnic CF ”Unirea” Pașcani.

Astăzi, toți elevii pot mânca la pauza mare un meniu cald, la prețul unic de 10 lei. Ei au la dispoziție o aplicație pe platforma școlară unde completează un chestionar, care este transmis către administratorul cantinei. Masa poate fi servită în clasa unde învață elevul sau alte zone amenajate.

  

“Până la ora 09.00, acum, știm exact câte porții trebuie pregătite pentru pauza mare. Elevii completează chestionarul, comanda se face pe clase, iar un reprezentant al lor vine și ridică comanda. Între timp, administratora cantinei, pregătește și chitanța pentru comenzile pe fiecare clasă. Facem această muncă cu doi angajați la cantină, ajutați de administrator”, a mai explicat directorul unității de învățământ.

Concomitent cu realizarea comenzilor pentru meniul alternativ, angajatele cantinei realizează și masa pentru elevii din internat.

“Pe viitor, vizăm o nouă organizare a cantinei și a spațiilor de recreere”, mai spune directorul, profesor Daniela Orășanu.

Precizăm faptul că la nivelul unității de învățământ sunt în jur de 50 de elevi care stau în internatul școlii, iar zilnic sunt în jur de 70 de comenzi din rândul elevilor care apelează la proiectul “meniul alternativ”.  

Related posts

ANM a prelungit atenționările cod galben și portocaliu de intensificări ale vântului și viscol

Redacția

Simularea examenului de bacalaureat și testare națională – anunțate la Colegiul „CF Unirea”

Răzvan Grecu

Tabăra Naţională de Reviste Şcolare şi Jurnalistică, Muncel – debut al vacanței de vară

Redacția
Încarcă...