RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Medicul Camelia Bogdanici: de ce candidez la Parlament?

Sunt deputatul PMP Camelia Margareta Bogdănici, medic oftalmolog și cadru universitar. Am decis să candidez pentru un nou mandat în Parlamentul României, deoarece vreau să continui proiectele începute. Totodată, îmi doresc să contribui la atingerea câtorva obiective pe care mulți dintre ieșeni mi le-au semnalat.

 

Principalele mele preocupări ca deputat au fost legate de reformarea sistemului sanitar și de educație, domenii în care am cea mai mare expertiză. În plus, consider că sănătatea și educația sunt cei mai importanți piloni ai societății, în condițiile în care un popor bolnav și needucat nu poate progresa la adevăratul său potențial.

  

Ca om politic, am pornit în 2012 cu pași mici, iar experiența mea de Director medical al celui mai mare Spital din Moldova, Spitalul Sf. Spiridon, m-au ajutat să corectez unele dintre erorile sistemului medical. Cred că oamenii care ajung în Parlament trebuie să se ocupe de ceea ce știu să facă cel mai bine.

Activitatea mea parlamentară în cifre se rezumă la următoarele date: Luări de cuvînt: 117, Declarații politice: 86, Communicate de presă: 73, Propuneri legislative: 91 (din care 16 promulgate legi legislative), Întrebări și interpelări: 130. Vă prezint câteva din realizarile mandatului de Deputat 2012-2014:

-Am promis ca voi ajuta asistenții medicali să aibă legea lor – și m-am tinut de cuvânt

-Am reușit să realizăm în Comisia de sănătate (cu mare greutate) Legea dieteticienilor și a fizioterapeuților (fiind raportor pentru Lege)

-Am reușit să realizez Legea privind instituirea Zilei Mondiale a vederii în România

-Am inițiat reglementarea statutului psihologilor clinicieni

-Am reușit, alături de majoritarea colegilor deputați, să arătam importanța zilei de 24 ianuarie și rolul esential al Iașului în crearea statului român modern, prin declararea acestei zile drept zi de sărbătoare natională.

Știu că mai sunt multe de făcut. Cred că noi toți trebuie să-i sprijinim și pe cei care lucrează în domeniul privat, dar mai ales pe angajatori. Avem nevoie de locuri de muncă, iar acesta este o prioritate a programului electoral propus de Partidul Mișcarea Populară. Sunt coinițiatoare a unei propuneri de lege pentru crearea de locuri de muncă pentru tineri.

Ca medic și cadru universitar, cred că alături de voi, de ieșeni, putem lupta pentru o Românie sănătoasă, o Românie în mișcare. Împreună putem lupta pentru ca Spitalul Regional de Urgențăsă fie construit cât mai repede la Iași.

Putem să avem grijă de bunicii și părinții noștri. Pentru aceasta voi propune introducerea transportului gratuit pentru  pensionarii din mediul rural care vor să ajungă la un medic specialist. Trebuie să asigurăm accesul tuturor bătrânilor la medicamente și să-i încurajăm pe cei care au grijă de bătrânii singuri.

Trebuie să aducem medicii la sate. Putem oferi facilități pentru medicii care activează în mediul rural – decontarea transportului sau locuință gratuită, spațiu gratuit pentru amenajarea cabinetului medical. Putem să asigurăm sănătatea copiilor noștri, prin analize gratuite complete (ecografii de șold, teste de auz, etc) ale nou-nascuților în toate maternitățile din România.Este mult mai ușor să corectăm unele probleme de sănătate ale bebelușilor, decât să integrăm adulți cu handicap.

Elevii trebuie să beneficieze de o masă caldă în toate școlile din țară, mai ales în mediul rural, pentru a reduce abandonul școlar. Am semnat o astfel de inițiativă legislativă și în prezent, în două școli din Iași se implementează proiectul pilot ”Masa caldă în școli”.

Sportul este esențial pentru sănătatea copiilor noștri. De aceea, o prioritate a mandatului meu de deputat va fi realizarea unui bazin olimpic de înot la Iași. Este inadmisibil ca în Cluj să funcționeze trei bazine olimpice de înot, iar la Iași niciunul.

Împreună punem Iașul și toată România în mișcare!

Pe 11 decembrie să votăm echipa Partidului Mișcarea Populară – poziția 5 pe buletinul de vot!

Publicat la comandat Partidului Miscarea Populara Filiala Iasi, CUI AEP 11160002

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Vezi cine sunt noii parlamentari de Iași în urma numărătorii paralele a PSD Iași

Răzvan Grecu

Acțiune de susținere a candidaturii lui Klaus Iohannis în târgul din Lespezi (P) (VIDEO)

Redacția

Iladi s-a retras din cursa pentru deputăție. El crede că PP DD alunecă spre PDL. Hogea spune că fostul polițist s-a retras din motive de sănătate

Marius Parteni
Încarcă...