NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

C.P.: Crăciunescu neagă faptul că ar exista două tabere în PNL. “Sunt doar discuţii principiale între colegi de partid”

În şedinţa Biroului Politic Permanent Municipal (BPPM) din 08.08. 2012, s-au analizat rezultate referendumului şi activitatea organizaţiei din ultimele şase săptămâni, precum şi modul de acţiune pe viitor.

S-a hotărât ca, în cadrul şedinţelor de Consiliu Local, poziţia consilierilor PNL să fie una constructivă; adică, în dezbateri, să susţinem, să îmbunătăţim şi să votăm toate acele proiecte care sunt în interesul cetăţenilor şi au ca finalitate dezvoltarea municipiului. Cu toţii am căzut de acord că e firească o astfel de poziţie, ca expresie a mandatului pe care ni l-au încredinţat cetăţenii ce ne-au acordat încrederea şi votul la alegerile din iunie.

Am propus, de asemenea, susţinerea primarului pentru implementarea şi finalizarea programului de dezvoltare a Zonei din Vale a oraşului şi susţinerea celorlalte proiecte care sunt în interesul comunităţii. Pentru a fi consecvenţi în această atitudine, e necesar ca toţi cei patru consilieri să avem o poziţie comună faţă de proiectele de hotărâri prezentate în cadrul şedinţelor de consiliu.

  

Am propus BPPM să-i împuternicească pe cei patru consilieri cu luarea deciziilor şi adoptarea poziţiei faţă de propunerile de HCL. Marius Pintilie a propus ca, înainte de orice şedinţă de consiliu, să se întrunească BPPM, pentru a fi informat şi a se decide asupra modului în care se vor vota punctele de pe ordinea de zi.

Advertisements

Pornind de la realitatea, verificată în timp, că – din motive obiective – e dificil să aduni toţi membrii BPP, chiar dacă se face convocarea cu cinci zile înainte, am propus o formulă asemănătoare, dar lipsită de formalism birocratic şi mult mai elastică. Adică, la întâlnirea consilierilor PNL pentru stabilirea poziţiei faţă de ordinea de zi şi a modului de vot, să fie invitaţi toţi membrii BPP, urmând să participe toţi cei interesaţi şi cărora timpul le permite acest lucru. S-a hotărât prin vot ca, în

prima şedinţă să se stabilească procedura pe care o vom urma.

Faptul că s-au propus două variante de lucru (chiar dacă asemănătoare) nu înseamnă că ar exista două tabere în cadrul Organizaţiei PNL Paşcani, ci – aşa cum este normal şi firesc – sunt discuţii principiale între colegi de partid, urmând ca majoritatea să decidă prin vot democratic.

Optând pentru transparenţa deciziilor, dezavuăm furnizarea de informaţii false legate de şedinţele BPPM; patru ani de scandal şi certuri inutile în Consiliul Local sunt arhisuficienţi . Trebuie să dăm dovada de responsabilitate şi să demonstrăm că toţi consilierii PNL pun pe prim plan interesul celor care ne-au ales şi că au o optică şi o atitudine corecte de a face politica.

.      

             Preşedintele Organizaţiei Municipale Paşcani

Advertisements

                                   Dr. Grigore Crăciunescu

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Lansarea candidaților PSD: Pantazi și-a adus aminte de oameni. Le promite investiții fără suport, dar și că îi va consulta

Marius Parteni

Vasile Sandu a depus jurământul în plenul CJ Iași. Urmează Vasile Anton în CL Pașcani

Marius Parteni

Primăria somată să comunice clar măsurile și modul de organizare, al alegerilor de duminică!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site