În şedinţa Biroului Politic Permanent Municipal (BPPM) din 08.08. 2012, s-au analizat rezultate referendumului şi activitatea organizaţiei din ultimele şase săptămâni, precum şi modul de acţiune pe viitor.
S-a hotărât ca, în cadrul şedinţelor de Consiliu Local, poziţia consilierilor PNL să fie una constructivă; adică, în dezbateri, să susţinem, să îmbunătăţim şi să votăm toate acele proiecte care sunt în interesul cetăţenilor şi au ca finalitate dezvoltarea municipiului. Cu toţii am căzut de acord că e firească o astfel de poziţie, ca expresie a mandatului pe care ni l-au încredinţat cetăţenii ce ne-au acordat încrederea şi votul la alegerile din iunie.
Am propus, de asemenea, susţinerea primarului pentru implementarea şi finalizarea programului de dezvoltare a Zonei din Vale a oraşului şi susţinerea celorlalte proiecte care sunt în interesul comunităţii. Pentru a fi consecvenţi în această atitudine, e necesar ca toţi cei patru consilieri să avem o poziţie comună faţă de proiectele de hotărâri prezentate în cadrul şedinţelor de consiliu.
Am propus BPPM să-i împuternicească pe cei patru consilieri cu luarea deciziilor şi adoptarea poziţiei faţă de propunerile de HCL. Marius Pintilie a propus ca, înainte de orice şedinţă de consiliu, să se întrunească BPPM, pentru a fi informat şi a se decide asupra modului în care se vor vota punctele de pe ordinea de zi.
Pornind de la realitatea, verificată în timp, că – din motive obiective – e dificil să aduni toţi membrii BPP, chiar dacă se face convocarea cu cinci zile înainte, am propus o formulă asemănătoare, dar lipsită de formalism birocratic şi mult mai elastică. Adică, la întâlnirea consilierilor PNL pentru stabilirea poziţiei faţă de ordinea de zi şi a modului de vot, să fie invitaţi toţi membrii BPP, urmând să participe toţi cei interesaţi şi cărora timpul le permite acest lucru. S-a hotărât prin vot ca, în
prima şedinţă să se stabilească procedura pe care o vom urma.
Faptul că s-au propus două variante de lucru (chiar dacă asemănătoare) nu înseamnă că ar exista două tabere în cadrul Organizaţiei PNL Paşcani, ci – aşa cum este normal şi firesc – sunt discuţii principiale între colegi de partid, urmând ca majoritatea să decidă prin vot democratic.
Optând pentru transparenţa deciziilor, dezavuăm furnizarea de informaţii false legate de şedinţele BPPM; patru ani de scandal şi certuri inutile în Consiliul Local sunt arhisuficienţi . Trebuie să dăm dovada de responsabilitate şi să demonstrăm că toţi consilierii PNL pun pe prim plan interesul celor care ne-au ales şi că au o optică şi o atitudine corecte de a face politica.
.
Preşedintele Organizaţiei Municipale Paşcani
Dr. Grigore Crăciunescu
Citește și: {loadposition articlescategoryload}