RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Maşinile pe benzină şi motorină, interzise în Germania din 2030

Decizia este agreată de toate formaţiunile politice importante. Scopul asumat de Berlin este ca emisiunile de CO2 în Germania să fie reduse cu aproape 95%, până în anul 2050.

 

Landurile germane nu vor să mai permită noi înmatriculări de automobile pe benzină şi motorină, începând cu anul 2030, potrivit informaţiilor publicate de Spiegel şi preluate de hotnews.ro. Aceasta rezultă dintr-o rezoluţie prezentată la ultima şedinţă a Camerei Superioare a Parlamentului german. Rezoluţia ar fi fost agreată transpartinic. “Astfel, atât landurile cu guverne conduse de SPD (socialişti), cât şi cele conduse de Uniunea CDU/CSU (centru-dreapta) s-au pronunţat pentru o astfel de interdicţie”, precizează publicaţia citată. Şi Partidul Verzilor a aderat la idee.

  

“Dacă luăm în serios Acordul Climatic de la Paris, începând cu 2030 nu mai au voie să circule noi motoare cu ardere internă pe străzi”, a spus Oliver Krischer, şeful fracţiunii Verzilor din Bundestag. “Acest lucru a fost decis transpartinic în Camera Deputaţilor, e adevărat. Însă e de mirare că, atunci când solicitarea a venit de la Verzi, Uniunea şi SPD s-au indignat”, a adăugat el.

Pentru a fi întrunite criteriile din Acordul Climatic de la Paris, emisiunile de CO2 în Germania urmează a fi reduse cu aproape 95%, până în anul 2050. Una dintre soluţii, pentru atingerea acestei ţinte, este promovarea mobilităţii pe bază de energie electrică. Totuşi, acordarea primelor provenite din subvenţii de stat, la cumpărarea automobilelor electrice, n-a avut nici pe departe succesul scontat.

Doar 25.000 de autovehicule electrice

În aprilie 2016, Guvernul de la Berlin convenea cu principalii producătorii de autovehicule din Germania să subvenţioneze cu 4.000 de euro cumpărarea unui autovehicul electric şi cu 3.000 de euro pe cea a unui autovehicul hibrid. Obiectivul guvernului german era că, până în anul 2020, un milion de autovehicule electrice şi hibrid să circule pe străzile şi autostrăzile din Germania. În prezent, în pofida unor intense campanii de promovare şi a subvenţiilor băneşti, numărul automobilelor electrice este mai mult decât modest. Dintr-un total de peste patruzeci de milioane de autovehicule înmatriculate în Germania, cele electrice sunt în număr de 25.000, cărora li se adaugă circa 130.000 de autoturisme hibride, care combină funcţionarea pe bază de electricitate cu combustia internă.

Şi în România, entuziasmul cumpărătorului pentru automobilele electrice este limitat. În anul 2015, statul acorda o subvenţie de 20.000 de lei, la cumpărarea unui autoturism electric, şi 5.000 de lei, la achiziţionarea unuia hibrid. Programul a fost continuat şi în 2016, prin programul Rabla Plus, în care nu ar exista obligativitatea casării unei maşini vechi.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Controale ANPC privind modul de derulare a campaniei “Black Friday”

Redacția

Electroputere VFU Pașcani SA a participat la Forumul de afaceri și investiții România – Turcia

Redacția

Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social discută din nou despre creșterea salariului minim. Ce variante propun sindicaliștii

Redacția
Încarcă...