NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Mărturie bombă în dosarul în care primarul Dumitru Pantazi este acuzat de fapte de corupție!

Marţi, 23 octombrie, la Tribunalul Iași a avut loc la un nou termen în dosarul în care primarul Dumitru Pantazi este acuzat împreună cu alți patru funcționari publici, că ar fi favorizat o societate comercială din oraș. Judecătorii continuă audierile inculpaților.

Proiectantul Vasile Bodnar a fost chemat ieri să dea explicații în fața instanței.

Magistrații au dorit să lămurească de ce autorizația de construcție a fost emisă cu o altă soluție tehnică decât cea solicitată. Mai exact, deși societatea comercială a depus cerere pentru eliberarea unei autorizații de construcție pentru o clădire din lemn, în aceasta a fost trecută fundație din beton și pereți din cărămidă.

În această situație, pentru ca documentele din dosar să coincidă cu realitatea din teren, proiectantul a explicat că  la solicitarea societății comerciale, la un an și ceva după emiterea autorizației de construcție, a făcut o nouă documentație pentru o clădire definitivă din beton și cărămizi.

Până acum, niciunul dintre inculpați nu a explicat cine și când a schimbat în dosar cele două proiecte, pentru ca autorizația de construcție să se potrivească cu soluția clădirii din beton și cărămidă.

În timpul cercetărilor efectuate de procurorii DNA, primarul Dumitru Pantazi și-a schimbat încuietoarea la birou, susținând că cineva a schimbat aceste documente, fără știrea sa din dosarul autorizației de construcție.

La următorul termen de judecată va fi audiat și administratorul societății comerciale.

Menționăm că, dosarul care se află în stadiul judecării pe fond, ar putea avea o primă soluție la începutul anului viitor.

Advertisements
Loading...

Related posts

Opoziția a convocat Consiliul Local pentru organizarea unui referendum pe tema apei!

Răzvan Grecu

Primarul vrea să revoce metodologia facturării individuale fară a pune nimic în loc! Raportul secretarului lipsește de la proiectul inițiat

Răzvan Grecu

Primarul încalcă grav legea pentru a proteja interesele firmei sale. Consilierul său îl apără: funcționarii publici sunt de vină!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site